Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."— Transkript prezentace:

1 Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název vzdělávacího materiálu Have vs have got Číslo vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_09_7 Jméno autoraBc. Jitka Laubová Název školyStřední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace „EU peníze středním školám“

2 IN PRESENT SIMPLE TENSE Have got vs. Have

3 I have got – typical for British English věta oznamovacízáporotázka Ihave gothaven‘t gotHave I got…? youhave gothaven‘t gotHave you got…? he/she/ithas gothasn‘t gotHas he/she/it got…? wehave gothaven‘t gotHave we got…? youhave gothaven‘t gotHave you got…? theyhave gothaven‘t gotHave they got…,

4 I have – typical for American English věta oznamovacízáporotázka Ihavedon‘t haveDo I have…? youhavedon‘t haveDo you have…? he/she/ithasdoesn‘t haveDoes he/she/it have…? wehavedon‘t haveDo we have …? youhavedon‘t haveDo you have …? theyhavedon‘t haveDo they have…?

5 Sentences Have you got a brother? / Do you have a brother? Yes, I have. Yes, I do. No, I haven‘t No, I don‘t. I have got a sister. I have a sister. I‘ve got a sister. I‘ve a sister.

6 Answer these questions Have you got a pet? Do you have a sister? Do you have a car? Have you got any children? Do you have a computer at home? Have you got an old bike? Do you have lots of friends? Do you have a problem? Have you got any questions?


Stáhnout ppt "Název projektuModerní škola Registrační číslo projektuCZ.107/1.500/34.340526 Název aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název."

Podobné prezentace


Reklamy Google