Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Spolehlivý finanční partner exportu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Spolehlivý finanční partner exportu"— Transkript prezentace:

1

2 Spolehlivý finanční partner exportu
Klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků

3 Co se o nás píše…

4

5

6 Jak na tom skutečně jsme…

7

8

9

10 Kvalifikovaný management
Ing. Jiří Klumpar Předseda představenstva Generální ředitel (prosinec 2012) Mgr. Luboš Vaněk Místopředseda představenstva Náměstek GŘ - Úsek IT a správy obchodů (únor 2011) Ing. Karel Bureš Místopředseda představenstva Náměstek GŘ - Úsek finanční a právní (leden 2014) Ing. Ivan Duda Člen představenstva Náměstek GŘ - Úsek řízení rizik (říjen 2013)

11 Náměstek GŘ - Úsek obchodu (2014)
Člen představenstva Náměstek GŘ - Úsek obchodu (2014)

12 Co nabízíme?

13 Hlavní produkty České Exportní Banky, a.s.
Klient Produkt ČESKÝ EXPORTÉR Financování výroby pro export (předexportní úvěr) Dodavatelský exportní úvěr Záruky Odkup vývozních pohledávek ČESKÝ INVESTOR Financování investic v zahraničí ZAHRANIČNÍ IMPORTÉR Odběratelský exportní úvěr BANKA EXPORTÉRA Refinancování exportního dodavatelského úvěru BANKA IMPORTÉRA Refinancování exportního odběratelského úvěru

14 Základní podmínky financování
podíl české produkce na celkové hodnotě vývozu je minimálně 50 % financování exportu přímo pro české exportéry nebo investory, ale dlužníkem může být i zahraniční importér nebo jeho banka Exportní financování na 2 a více roků dle podmínek OECD: oficiální podpora pro místní náklady ≤ 30 % hodnoty zakázky kupující musí zaplatit předem ≥ 15 % hodnoty zakázky maximální splatnost: pro zemi v kategorii I (relativně bohatá) až 8,5 roku pro zemi v kategorii II (relativně chudá) až 10 let jistina a úroky se splácí ve stejných splátkách, nejméně jednou za 6 měsíců minimální fixní úroková sazba na úrovni CIRR (Commercial Interest Reference Rate)

15 ČEB

16

17

18

19

20


Stáhnout ppt "Spolehlivý finanční partner exportu"

Podobné prezentace


Reklamy Google