Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektromagnet a jeho užití - test

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektromagnet a jeho užití - test"— Transkript prezentace:

1 Elektromagnet a jeho užití - test
Autor: Mgr. Eliška Vokáčová Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova 55 2012, říjen

2 Elektromagnet a jeho užití - test
Otázka 1: Cívkou prochází elektrický proud ve směru šipek. Kde je severní pól cívky? Odpovědi: na straně U na straně V na straně X na straně Y (A)

3 Otázka 2: Základem elektromagnetu je: Odpovědi: tyčový magnet cívka s jádrem z magneticky tvrdé oceli cívka s jádrem z magneticky měkké oceli jistič (C)

4 Otázka 3: Součástí elektrického zvonku není: Odpovědi: pohyblivá kotva palička tlačítkový vypínač bimetalový pásek (D)

5 Otázka 4: Elektromagnetické relé se nepoužívá: Odpovědi: v žehličce, v automobilech k zapínání směrových světel, v návěstích, k zapínání klimatizace. (A)

6 Otázka 5: Jistič chrání elektrický obvod před: Odpovědi: světlem, zkratem, vodou, dětmi. (B)

7 Otázka 6: Elektrotechnická značka elektromagnetu je : Odpovědi: A) B) C) D) (C)

8 Otázka 7: Magnetické pole elektromagnetu je větší, Odpovědi: prochází-li cívkou větší proud, B) prochází-li cívkou menší proud, C) jestliže se zmenší počet závitů cívky, D) jestliže do cívky vložíme permanentní magnet. (A)

9 Otázka 8: Na pružině je zavěšen magnet nad dutinou cívky
Otázka 8: Na pružině je zavěšen magnet nad dutinou cívky. Magnet se bude vzhledem k cívce: Odpovědi: A) střídavě přitahovat a odpuzovat, B) odpuzovat, C) přitahovat, D) zůstane v klidu. (C)

10 Použité zdroje KOLÁŘOVÁ, Růžena; BOHUNĚK, Jiří; ŠTOLL, Ivan. Fyzika pro 9. ročník základní školy. Dotisk 1. vydání. Nakladatelství Prometheus, spol. s r. o., Praha 4, Učebnice pro základní školy. ISBN BOHUNĚK, Jiří. Sbírka úloh z fyziky pro žáky základních škol, 3. díl. 1. vydání. Nakladatelství Prometheus, spol. s r. o., Praha, 1994.Učebnice pro základní školy. ISBN Zdroj obrázků: vlastní tvorba.


Stáhnout ppt "Elektromagnet a jeho užití - test"

Podobné prezentace


Reklamy Google