Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nový „unikátní“ stavební systém pro rodinné bydlení

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nový „unikátní“ stavební systém pro rodinné bydlení"— Transkript prezentace:

1 Nový „unikátní“ stavební systém pro rodinné bydlení

2 Agenda Představení společnosti TAŠ-STAPPA beton, spol. s r.o.
Popis stavebního systému Vlastnosti stavebního systému Hlavní výhody stavebního systému Cíle studentské soutěže Diskuse, otázky a odpovědi

3 O společnosti TAŠ-STAPPA beton, spol. s r.o.
Založeno roku 2000 ve Zlíně společně firmami TAŠ PREFA (1991) a STAPPA mix Brno (1991) – společnosti s více než 20ti letou tradicí v oblasti stavebního průmyslu. Ve společnosti pracuje více jak 20 stálých zaměstnanců. Společnost se doposud realizuje v těchto oblastech: Výroba a prodej betonových směsí a betonových prefabrikátů od roku 2000, Prodej těžených a drcených kameniv různých frakcí a druhů od roku 2004, Výroba a prodej stavebního řeziva od roku 2007. Společnost s podstatným lokálním významem ve Zlínském a Jihomoravském kraji. Společnost s mnoha referencemi v oboru stavebnictví – viz Společnost je zaměřena na potřeby drobných i velkých stavebníků. Trvalou snahou a cílem společnosti je rozšiřovat a zlepšovat naši nabídku výrobků a služeb za pomoci moderní techniky a moderních postupů.

4

5 Nový „unikátní“ stavební systém - popis
Stavební systém je primárně určen pro výstavbu bydlení rodinného typu. Stavební systém je založen na sendvičové dřevěné konstrukci, v níž je jako izolant použita litá tvrdá PUR pěna. Nosné prvky tvoří dřevěná konstrukce – jedná se tedy o dřevostavbu. Domy jsou montovány z velkoplošných stěnových a střešních sendvičových panelů (až 8x3m, respektive 8x1m) – obvodové stěny + střecha. Konstrukce sendvičových panelů je připravena pro stavbu domů v pasivním standardu. Proč „unikátní“? – Jako izolace je použita PUR pěna, která tímto způsobem a v tomto rozsahu doposud není v ČR pro tyto účely používána.

6 Nový stavební systém - vlastnosti
Jako izolace je použita tvrdá litá PUR pěna s objemovou hmotností 50kg/m3 a lambdou λD=0,023 Wm-1K-1. V porovnání s vybranými izolačními materiály: Izolační desky z minerální plsti, vaty λD=0,035 Wm-1K-1 Izolační desky z pěnového polystyrenu λD=0,035 Wm-1K-1 Izolační vlastnosti konstrukce – součinitel prostupu tepla 0,11 W/m2.K. Tloušťka konstrukce stěnového panelu 300mm. Tloušťka izolace 250mm. Hygienická a tím i zdravotní nezávadnost. Účinná zvuková izolace. Odolnost proti vlhku. Snížení rizika vzniku plísní. Vysoká požární odolnost. Vynikající únosnost pro dodatečné kotvení břemen. Vysoká únosnost. Variabilita způsobu použití. Možnost montáže za nízkých teplot i v zimě.

7 Nový stavební systém - výhody
Izolační vlastnosti systému v porovnání s konkurenčními => jednoznačně prokazatelná, řádově nižší, energetická náročnost stavby díky konstrukci významně redukující tepelné ztráty prostupem budovy. Tloušťka finální konstrukce => bez nutnosti dodatečného zateplení => výsledkem je menší zastavěnost pozemku, respektive větší vnitřní užitná plocha domu, respektive nižší cena za m2 stavby. Prefabrikace => díky přípravě celých panelů ve výrobě, včetně osazení stavebních otvorů (okna, dveře), se dosahuje vysoké přesnosti konstrukcí stavby. Tím se minimalizuje chybovost montáže a vlivy exteriérových podmínek při realizaci stavby. Rychlost výstavby => dokončení hrubé stavby řádově ve dnech Prefabrikace Suchý způsob výstavby Technologie montáže velkoplošných panelů

8

9 Cíle studentské soutěže
Název + logo výrobku => název výrobku by měl vystihovat jeho charakteristické vlastnosti a měl by být na první dojem nezaměnitelný, výstižný a snadno zapamatovatelný, a to i pro zahraniční zákazníky. Stanovení základní komunikační strategie: Cíl komunikace: Účinně oslovit požadovanou cílovou skupinu obyvatelstva ČR. Účelně e efektivně propagovat značku výrobku na trhu. Současně v rámci celkové koncepce komunikační strategie oslovit také odbornou veřejnost (architekti, projektanti, realitní kanceláře, developeři). Cílová skupina: ČR, středně příjmová vrstva obyvatelstva. Časový harmonogram: začátek komunikace spojen s uvedením systému na trh, tedy Media mix: kromě televizní reklamy není omezeno. Rozpočet: v průběhu dvou let cca ,- Kč.

10 Diskuse, otázky a odpovědi

11 Děkuji za pozornost… Jiří Ratajský +420 725 953 132
Děkuji za pozornost…


Stáhnout ppt "Nový „unikátní“ stavební systém pro rodinné bydlení"

Podobné prezentace


Reklamy Google