Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Přístup migrantů bez oprávnění k pobytu ke zdravotní péči Marie Jelínková.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Přístup migrantů bez oprávnění k pobytu ke zdravotní péči Marie Jelínková."— Transkript prezentace:

1 Přístup migrantů bez oprávnění k pobytu ke zdravotní péči Marie Jelínková

2 Informační kampaň zaměřená na graviditu (ne)legálních migrantek •Celorepubliková informační kampaň zaměřená na: –cizinky samotné –zaměstnavatele –zdravotní zařízení •Zaměření i na přístup migrantů bez oprávnění k pobytu ke zdravotní péči obecně → HLÁŠENÍ těchto migrantů CP je nezákonné. •Zapojení do evropské sítě HUMA

3 Nedávný vývoj na úrovni EU Šetření sítě HUMA: Přístup ke zdravotní péči pro migranty bez oprávnění k pobytu a žadatele o azyl v 16 zemích EU Zdravotnický personál a zdravotnické organizace podepsaly Evropskou deklaraci zdravotníků “Za přístup ke zdravotní péči bez diskriminace”.

4 Nedávný vývoj na úrovni EU Usnesení EP„Zmenšení nerovností v oblasti zdraví v EU“, ve kterém EP vyzývá členské státy, aby řešily nerovný přístup migrantů bez oprávnění k pobytu ke zdravotní péči.

5 Informovanost migrantů bez oprávnění k pobyt o přístupu ke zdravotní péči •Zásadní absence informací •Ad hoc řešení –pouze v případě palčivých problémů vyhledání lékařské péče, –platba v hotovosti, –zanedbaná prevence •Neregulérní migranti v práci jsou vystaveni vyššímu pracovnímu nebezpečí a mají méně bezpečné pracovní podmínky (např. Smith et al. 2005, Karl-Trummer, Novak-Zezula, Metzler 2009).


Stáhnout ppt "Přístup migrantů bez oprávnění k pobytu ke zdravotní péči Marie Jelínková."

Podobné prezentace


Reklamy Google