Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Složené úrokování.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Složené úrokování."— Transkript prezentace:

1 Složené úrokování

2 Co je to složené úrokování?
Základní rozdíl mezi jednoduchým a složeným úrokováním je ten, že u složeného úrokování připočítáme k jistině úrok vzniklý za předchozí úrokovací období. Tímto krokem se nám změní výše jistiny a tím i výpočet úroku pro období následující

3 A teď na příkladech Pan Novák uložil Kč na spořící účet na dva roky při úrokové míře 3, 4%. Kolik bude mít na účtě po 2 letech? 1. krok – Kolik bude mít po roce? j = Kč p = 3,4% t = 1 rok u = ? Kč u = j.p.r/100 u = ,4 / u = 1870 (Kč) Po prvním roce má pan Novák na účtě Kč

4 Pan Novák uložil Kč na spořící účet na dva roky při úrokové míře 3, 4%. Kolik bude mít na účtě po 2 letech? 2. krok – kolik bude mít po dvou letech? j = p = 3,4% t = 1 rok u = ? Kč u = j.p.r/100 u = ,4 / u = 1934(Kč) Po druhém roce má pan Novák na účtě Kč.

5 Po druhém roce má pan Novák na účtě 58 804 Kč.
Konečná jistina, kterou jsme právě vypočítali, nemá správnou hodnotu. Víš proč? Ano, neodečetli jsme 15% daň z úroku Takže ještě pokračujeme!

6 Po druhém roce má pan Novák na účtě 58 804 Kč.
% 588, % % Konečná jistina po 2 letech činí Kč.

7 A teď samostatně: 1. Vypočtěte jakou částku vyplatí banka klientovi, který si v bance uložil ,- Kč na dva roky při roční úrokové míře 14,5 %, jestliže úrok se daní 15 % daní z příjmu ? 2. Paní Spořivá uložila do banky Kč na termínový vklad na 4 roky s úrokovou mírou 5.1%. Kolik korun bude paní Opatrné v den splatnosti vkladu vyplaceno?

8 Výsledky : ,- Kč před zdaněním Kč po zdanění Kč


Stáhnout ppt "Složené úrokování."

Podobné prezentace


Reklamy Google