Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Víte co všechno se stane během první OSUDNÉ vteřiny při havárii automobilu, jedoucího rychlostí 90km/hod., které narazí do stojícího předmětu ?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Víte co všechno se stane během první OSUDNÉ vteřiny při havárii automobilu, jedoucího rychlostí 90km/hod., které narazí do stojícího předmětu ?"— Transkript prezentace:

1

2 Víte co všechno se stane během první OSUDNÉ vteřiny při havárii automobilu, jedoucího rychlostí 90km/hod., které narazí do stojícího předmětu ?

3 V první desetině sekundy, dojde K DESTRUKCI předního nárazníku a chladiče.

4 Během druhé desetiny sekundy se začne ohýbat přední část konstrukce vozu, zvedá se a naráží do předního skla, zatímco zadní kola se zvedají z vozovky. Ve stejnou dobu přední nárazník a blatníky ovinou předmět, do kterého toto vozidlo narazilo. Ačkoliv se rám vozidla již zastavil, zbývající část auta se stále pohybuje rychlostí 90 km/hod. Řidič instinktivně zapře své nohy, aby zpomalil náraz, jeho kosti se však ZLOMÍ v kolením kloubu.

5 Ve třetí desetině sekundy, se bortí volant, sloupek rízení naráží do HRUDI ŘIDIČE.

6 Ve čtvrté desetině sekundy, je totálně zničeno předních půl metru vozidla, ale vůz se stále pohybuje rychlostí 90 km za hodinu a trhá se na dvě části.

7 Během páté desetiny sekundy je řidič nabodnut na sloupek řízení a jeho plíce se zaplňují krví.

8 Náraz je tak silný, že v šesté desetině sekundy se řidičovy nohy vyzují z bot i přesto, že byly jeho boty pevně utažené. Chodidla uvíznou za pedály brzdy a spojky. Rám vozu se smrští na polovinu, hlava řidiče naráží do předního skla, kola, která se stále ještě točí, padají na vozovku.

9 V sedmé desetině sekundy kolabují dveře a osa vozu, kolabující konstrukce vozidla svírá tělo řidiče. Řidiči to však již nevadí protože je už mrtvý a zbylé tři desetiny sekundy pro něj vůbec nic neznamenají.

10 TAKŽE, KDO Z VÁS NECHCE POUŽÍVAT BEZPEČNOSTNÍ PÁS?

11 Tato dokumentace je věnována zaměstnancům Havarijních a Zásahových jednotek, kteří denně riskují svůj život pro záchranu lidských životů a snaží se pomoci ostatním od bolesti stejně jako všem, kteří jsou zodpovědni za řízení osobních i nákladních vozidel. POUŽÍVEJTE VÁŠ BEZPEČNOSTNÍ PÁS!

12 Prosím předejte tuto zprávu všem lidem ve Vašem okolí. CRUZ ROJA MEXICANA DELEGACION PUEBLA www.dipsa.com/cruzroja Originál této prezentace byl vydán ve španělštině, do angličtiny přeložil Mike Matula, následně do češtiny přeložila Martina Bílá.


Stáhnout ppt "Víte co všechno se stane během první OSUDNÉ vteřiny při havárii automobilu, jedoucího rychlostí 90km/hod., které narazí do stojícího předmětu ?"

Podobné prezentace


Reklamy Google