Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vývoj pro a Microsoft Translator API

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vývoj pro a Microsoft Translator API"— Transkript prezentace:

1 Vývoj pro a Microsoft Translator API
Zdeněk Žák, FIT, ČVUT

2 Obsah Windows Phone 7 XNA Framework Silverlight Microsoft Translator
Publikace Závěr

3 Windows Phone 7 Mobilní operační systém Uveden na podzim 2010
Nástupce Windows Mobile Mířen na uživatelský trh Windows Phone 7 + Nokia

4 Hardwarové požadavky kapacitní 4bodová více dotyková obrazovka s rozlišením 800x480, 1 GHz procesor, GPU schopné DX9, 256 MB RAM, 5MP foťák, Akcelerometr, Asistovaná GPS, FM radio tuner, 6 tlačítek, Senzor okolního osvětlení.

5 Vlastnosti Uživatelské rozhraní Psaní textu Webový prohlížeč Kontakty
Multimédia Hry Hledání Kancelářský balík Office Synchronizace Marketplace Softwarové updaty

6 Design - Metro navrženo pro ovládání prsty
inspirací byly informační tabule a piktogramy typografie, jednoduchost, srozumitelnost nástroj Expression Blend for Windows Phone

7 Vývojářské nástroje Windows Phone Developer Tools
Visual Studio 2010 Express, Windows Phone Emulator, Silverlight for Windows Phone, XNA Game Studio 4.0, Microsoft Expression Blend for Windows Phone Windows Phone Developer Tools January 2011 Update

8 Silverlight for Windows Phone
Platformy Silverlight for Windows Phone XNA framework 4.0 Vychází ze Silverlightu 3 (Smooth Streaming, Deep Zoom, …) Aplikace připojené na web Určený pro tvorbu 2D a 3D her Vývoj pro Xbox i PC Nadstavba nad DirectX

9 Herní smyčka

10 XNA framework - DEMO

11 Gesta Typ gesta Popis Tap
Uživatel se krátce dotkne jednoho bodu na obrazovce. DoubleTap Uživatel se dvakrát rychle za sebou dotkne obrazovky. Toto gesto vždy předchází gestu Tap. Hold Uživatel se dotýkal jednoho bodu na obrazovce po dobu přibližně jedné sekundy. Je to jedna událost a ne průběžně generovaná zatímco se uživatel stále dotýká obrazovky. HorizontalDrag Uživatel se dotkl obrazovky a pak provedl horizontální gesto. VerticalDrag Uživatel se dotkl obrazovky a pak provedl vertikální gesto. FreeDrag Uživatel se dotkl obrazovky a pak provedl gesto v jakémkoli směru. Pinch Uživatel se dotkl dvou bodů na obrazovce a pak je přiblížil nebo oddálil. Pinch se chová jako drag dvěma prsty. Když je toto gesto povoleno, předchází ostatním drag gestům. Flick Uživatel se dotkl obrazovky a rychle ji „přejel“. Flicks jsou bezpoziční. Rychlost flicku může být získána přečtením hodnoty Delta třídy GestureSample.

12 Silverlight Podpora gest Přístup k softwarové klávesnici
Přístup k hardwarové akceleraci a dalším součástem telefonu Možnost stažení Toolkitu

13 Ovládací prvky pro rozložení
Ovládací prvek Poznámka Border Poskytuje okraj, pozadí nebo obojí jinému prvku. Canvas Poskytuje plochu k zobrazení elementů na určité pozici. ContentControl Reprezentuje kontejner s jediným vnořeným prvkem. Vnořený prvek je objekt a může tak obsahovat další prvky pro rozložení s dalšími vnořenými prvky. Grid Poskytuje plochu složenou z řádků a sloupců, do kterých mohou být umístěny další elementy. Nejdříve nadefinujete řádky a sloupce a poté jednotlivým objektů přiřadíte daný sloupec nebo řádek. Panorama Vytvoří panoramatický pohled z jednotlivých částí, které se pak horizontálně procházejí. Jen pro Silverlight for Windows Phone. Pivot Poskytuje rychlý způsob jak v aplikaci spravovat pohledy na velké množství dat. Prvek může být použit jako navigační rozhraní pro filtraci velké množiny nebo přepínáním mezi pohledy. Jen pro Silverlight for Windows Phone. StackPanel Poskytuje plochu, na které můžete zobrazit elementy v řadě; horizontální nebo vertikální. VirtualizingStackPanel Poskytuje prvek stack panel, který uspořádá viditelný obsah na obrazovce a vytvoří další UI elementy, pokud je potřeba. VirtualizingStackPanel má lepší výkon při práci s velkou množinou prvků než StackPanel. ScrollViewer Pro zobrazení vnořeného elementu poskytuje plochu, která se dá posouvat.

14 Panorama a Pivot Panorama Pivot

15 Silverligt - DEMO

16 Microsoft Translator Překladová služba mezi 35 jazyky
Skoro všechny překládané dvojice jsou poháněny technologií Microsoft Translator, Dvě překládané dvojice jsou poskytovány MS Windows International týmem, Texty, které jsou spojeny s počítači, jsou překládány pomocí MS statistického strojového překladu založeného na syntaxi.

17 Vlastnosti Paralelní zobrazení původní a přeložené stránky
4 možnosti zobrazení přeložené a původní stránky Widget pro překlad, který je možné umožnit na vaši stránku Překlad z jakéhokoli jazyka do jakéhokoli jiného jazyka (35 jazyků) Automatická detekce jazyka Přehrání přeloženého textu (není dostupné pro všechny jazyky)

18 Nástroje Pro správce webů Pro vývojáře Widget AJAX SOAP HTTP

19 Funkce Translate Speak Detect GetLanguagesForTranslate
GetLanguagesForSpeak GetAppIdToken

20 AppID http://www.bing.com/developers/appids.aspx
Potřebujete Windows Live ID Řetězec ve formátu F888C24CDEF0EBA84851C6C30ECADDDAD529CAF0 Je použito jako parametr při všech volání API

21 SOAP - DEMO Metoda TranslateAsyc Parametr Popis appId
Řetězec obsahuící Bing AppID. text Řetězec reprezentující text, který se má přeložit. from Řetězec reprezentující kód jazyka překládaného textu. Když bude ponechán prázdný, odpověď bude obsahovat výsledek auto- detekce jazyka. to Řetězec reprezentující kód jazyka, do kterého budeme text překládat. contentType Formát textu, který je překládán. Podporované formáty jsou "text/plain" a "text/html". Jakýkoli HTML text musí být well- formed. category Kategorie textu, který překládáme. Jediná podporovaná kategorie je zatím "general".

22 SOAP - DEMO Metoda DetectAsyc

23 Orientace obrazovky Portrét a Krajina Scrolling Rozložení v mřížce

24 Jak dostat data do aplikace?

25 App Hub Nástroje Obsah Komunita Marketplace

26 Publikování aplikace Založit si účet na App Hub,
Vytvořit finální release build vaší aplikace, Vytvořit obrázky aplikace, které se budou na Marketplace zobrazovat, Vybrat si kategorii, do které aplikace spadá, Vybrat si cenu za aplikaci: Zdarma nebo cokoli mezi $ $499.99, Z toho dostanete 70 %. Definovat několik metadat pro vaši aplikaci (unikátní jméno, verze, klíčová slova,…)

27 Závěr Známé vývojové prostředí
Efektní i efektivní uživatelské rozhraní Sílící platforma Microsoft + Nokia

28 Zdroje create.msdn.com

29 Konec Děkuji za pozornost! Dotazy?


Stáhnout ppt "Vývoj pro a Microsoft Translator API"

Podobné prezentace


Reklamy Google