Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autodesk Academia Fórum 2008

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autodesk Academia Fórum 2008"— Transkript prezentace:

1 Autodesk Academia Fórum 2008
EdgeCAM Autodesk Academia Fórum 2008 Martin Madaj Lubomír Štajnochr

2 EdgeCAM Software pro počítačovou podporu procesu obrábění.
Aktuální verze – EdgeCAM 2009 R1. Podpora 2 až 5osého frézování, soustružení, práce na soustružnicko-frézovacích centrech, řezání drátem, od verze 12.5 podpora měřících sond Renishaw. Sondy např. pro ustavení obrobků (posun počátku SS do bodu a natočení podle aktuální polohy obrobku), kontrolu vyrobeného kusu (není nutné obrobek vyjmout a měřit jinde), měření v průběhu obrábění (např. hloubka díry před závitovací operací – pokud je menší než má být, dojde k poškození nástroje).

3 EdgeCAM Asistent technologie – propojení řezných podmínek pro materiály a břitové destičky. Zásobník nástrojů a správce zásobníků nástrojů.

4 EdgeCAM Asistent zakázek, manažer zakázek, listy zakázek – nástroje pro uchování a zobrazení informací týkajících se zakázek. Konstruktér a kompilátor postprocesorů. EdgeCAM Part Modeler

5 EdgeCAM Podpora obrábění na 2D i 3D geometrii (drátové nebo solid modely). Dráty a plochy: pomocí nástrojů EdgeCAM nebo z externí aplikace (např. AutoCAD). Objemové modely: EdgeCAM Part Modeler nebo externí aplikace (např. Autodesk Inventor). EdgeCAM CAD Link – propojení s aplikací Autodesk Inventor, práce přímo se soubory *.ipt a *.iam. Při změně geometrie modelu se automaticky aktualizují dráhy nástrojů.

6 Obrábění solid modelu Frézování

7 Obrábění solid modelu Design: Technologie:
Načtení solid modelu z aplikace Autodesk Inventor. Nastavení materiálu, vytvoření polotovaru. Automatické rozpoznání útvarů pro obrábění. Technologie: Vytváření obráběcích operací nebo cyklů. Automatická aktualizace drah nástrojů při změně geometrie. Simulace, generování NC kódu, obrábění.

8 Děkuji Vám za pozornost.


Stáhnout ppt "Autodesk Academia Fórum 2008"

Podobné prezentace


Reklamy Google