Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012"— Transkript prezentace:

1 Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012
VY_32_INOVACE_Př2.10 Ptáci na krmítku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kletečková Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012

2 sýkora koňadra obr. 1 Největší sýkora, vyskytuje se v listnatých lesích, parcích, zahradách.

3 sýkora babka obr. 2 Na jaře a v létě se živí převážně pavouky a hmyzem, na podzim a v zimě zase hlavně semeny, které si z části ukládá do zásob, a to na nebo pod zem, mezi listy, do pařezů či pod mechy a lišejníky na stromech. Spíše v nížinách.

4 sýkora modřinka obr. 3 Obývá listnaté i smíšený lesy, parky, zahrady, ale i centra větších měst. Na zimu tvoří smíšená hejna a stejně jako ostatní sýkory vyniká neobvyklou čiperností a mnohdy při hledání potravy na větvích visí hlavou dolů.

5 sýkora uhelníček obr. 4 Nejmenším druhem sýkory, obyvatelem starých jehličnatých lesů, parků a zahrad s jehličnany.

6 pěnkava obecná obr. 5 Hnízdí v hustých keřích nebo stromech, hnízdo maskované mechem a lišejníkem, živí se semeny, mláďata hmyzem.

7 zvonek zelený obr. 6 V hejnech, živí se semeny, pupeny, na krmítku vyhledává semena slunečnic.

8 brhlík lesní obr. 7 Vyskytuje se v listnatých a smíšených lesích, zahradách, parcích, vyhledává hmyz pod kůrou, v zimě se sýkorami na krmítku.

9 stehlík obecný obr. 8 Část jedinců odlétá, obývá otevřené lesy, zahrady, ovocné sady, pole, louky, živí se semeny.

10 sojka obecná obr. 9 Vyskytuje se v lesích, parcích, živí se žaludy, bukvicemi, které si nechává na zimu, ale i ptáky, vejci, myšmi, hlemýždi.

11 strakapoud velký obr. 10 Vyskytuje se v lesích, parcích, zahradách, šplhavec, požírá hmyz, v zimě semena, hnízdí v dutinách stromů.

12 hýl obecný obr. 11 Žije v hejnech, skrytě v korunách stromů, živí se semeny rostlin.

13 vrabec domácí obr. 12 Hojně rozšířený, živí se semeny, odpadky z domácnosti, vyskytuje se v hejnech, hnízdo si staví často pod okapy.

14 dlask tlustozobý obr. 13 Mohutným zobákem vyklovává jádra z plodů, vyskytuje se v listnatých lesích, parcích, zahradách.

15 Použité zdroje: 1 – autor: Sławek Staszczuk (photoss [AT] hotmail.co.uk), dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported autor: Luc Viatour, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 3 - autor: Sławomir Staszczuk (bruce [AT] megapolis.pl, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported jpg, autor: Marek Szczepanek, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora- Zachovejte licenci 3.0 Unported autor : MichaelMaggs, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic anek%29.jpg, autor: Marek Szczepanek, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported autor: Paweł Kuźniar, dostupné pod licencí: Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 8 -

16 9 - http://upload. wikimedia
g, autor: I, Luc Viatour, dostupné pod licencí: Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 10 – autor: Sławomir Staszczuk, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported 11 – autor: Thermos, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 2.5 Generic 12 – dostupné pod licencí Svobodné licence GNU pro dokumenty Marek_Szczepanek%29.jpg, autor: Marek Szczepanek, dostupné pod licencí Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Unported


Stáhnout ppt "Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012"

Podobné prezentace


Reklamy Google