Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To."— Transkript prezentace:

1 Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To je fakt, minule to bylo docela dobré.

2 DigiMédia strana 2 Zrcadlo

3 DigiMédia strana 3 Hlavní zdroj informací o politice 5 % 26 % 5 % Tisk Rozhlas 61 % Televize Internet Politika v TV má publikum.

4 DigiMédia strana 4 Považujete zveřejňování volebních preferencí za správné? Zveřejnit nebo ne? Ano Ne Média by měla těmto výzkumům věnovat... Více prostoru Méně prostoru

5 DigiMédia strana 5 Proč si prostě nemůžou vzít výsledky, které zveřejnil někdo jiný? Mají si média zadávat vlastní průzkumy? Raději výzkum placený televizí, než stranami.

6 DigiMédia strana 6 Důvěřují lidé prezentovaným výsledkům? Zdá se, že budíme důvěru. Tak určitě.

7 DigiMédia strana 7 Je to alespoň zábava? Výzkumy jsou oživením předvolebních debat.

8 DigiMédia strana 8 Mají být klíčem pro zvaní hostů preference? Neměli by všichni politici mít stejnou šanci se dostat do studia? Respondenti považují preference za dobrý klíč.

9 DigiMédia strana 9 Je přínosné když výzkumy komentují přizvaní odborníci? Všichni ti odborníci jsou takoví tajtrdlíci… Lepší Tuček než nic.

10 DigiMédia strana 10 Když se v televizi mluví o preferencích, tak to ovlivňuje voliče. 56% je ale chce vidět a většina dotázaných (82 %)rozumí tomu, o čem preference vypovídají. Mají výsledky obsahovat volební preference?

11 DigiMédia strana 11 Ovlivňují debaty Vaše volební rozhodnutí? Co za člověka se nechá ovlivnit debatou?

12 DigiMédia strana 12 To je pro dnešek všechno. Děkuji za pozornost. Jan Tuček STEM/MARK Politické pořady sledují 2/3 populace  Zveřejňování výsledků výzkumů považuje většina za správné  Média by měla ponechat nebo rozšířit prostor věnovaný politickým pořadům  Preference ve výzkumech být mohou, komentáře odborníků lidé vítají  Probírané informační embargo by se nemělo prodlužovat  Zveřejnění průzkumů k volbám spíše naláká, neodrazuje  Výzkumům zadávaných veřejnoprávními médii se více důvěřuje.  Výsledky výzkumů kolem prezidentských voleb považovala většina za oživení studia Co si odnést? Televize je hlavní zdroj informací o politice 


Stáhnout ppt "Budeš se dívat na televizi? Zase vysílají ty volební pořady s výzkumy? Je to docela dobré „ZRCADLO“ – a navíc tam zase bude ten Tuček ze STEM/MARK  To."

Podobné prezentace


Reklamy Google