Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Piktogramy Připraveno pro: FSV - UK Datum: 4. července 2008 Projekt: 28506/2 Připravili: Jan Vavřík, Naďa Nevěřilová Příloha Grafy.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Piktogramy Připraveno pro: FSV - UK Datum: 4. července 2008 Projekt: 28506/2 Připravili: Jan Vavřík, Naďa Nevěřilová Příloha Grafy."— Transkript prezentace:

1 Piktogramy Připraveno pro: FSV - UK Datum: 4. července 2008 Projekt: 28506/2 Připravili: Jan Vavřík, Naďa Nevěřilová Příloha Grafy

2 Grafy

3 3 Samostatný dětský pokoj zdroj: P3 Báze: Respondenti, kteří někdy vychovávali děti

4 4 Vybavení domácnosti - Všechny domácnosti zdroj: P4a Báze: Všichni respondenti

5 5 Vybavení domácnosti - Co je v dětském pokojíčku zdroj: P4b Báze: Všichni respondenti s dětmi do 18 let v domácnosti

6 6 Kolik minut denně v průměru tráví... zdroj: P5 Báze: Všechny děti respondentů do 18 let věku počet minut Děti ve věku

7 7 Obavy z toho co děti dělají doma samy zdroj: P6 Báze: Všichni respondenti s dětmi do 18 let v domácnosti

8 8 Snaha bránit dětem v určitých činnostech zdroj p7 Báze: Všichni respondenti s dětmi do 18 let v domácnosti

9 9 Důvody pro zakazování TV pořadů, filmů, internetových stránek, her, hudebních skupin/stylů atd. 1/2 zdroj p8 Báze: Všichni respondenti s dětmi do 18 let v domácnosti Děti ve věku:

10 10 Důvody pro zakazování TV pořadů, filmů, internetových stránek, her, hudebních skupin/stylů atd. 2/2 zdroj p8 Báze: Všichni respondenti s dětmi do 18 let v domácnosti Děti ve věku:

11 11 Na základě čeho se rodiče rozhodují Vhodnost/nevhodnost pořadu/díla zdroj p9 Báze: Všichni respondenti, rodiče dětí do 18 let (včetně)

12 12 Systém označování AV děl - zájem zdroj: P10a Báze: Všichni respondenti

13 13 Systém označování AV děl Závaznost pro mediální společnosti zdroj: P11 Báze: Všichni respondenti

14 14 Systém označování AV děl Odpovědnost za respektování systému zdroj: P12 Báze: Všichni respondenti Měli by provozovatelé kin, půjčoven DVD nebo veřejných promítání/projekcí nést odpovědnost za respektování tohoto systému a zabránit vstupu/poskytnutí služby dětem, pokud by to bylo v rozporu s cílem zamýšleného systému?

15 15 Systém označování AV děl Využitelnost v domácnostech zdroj: P13a Báze: Všichni respondenti Domníváte se, že byste zmíněný systém označování audiovizuálních děl používal/a při rozhodování o tom, na co se mohou Vaše děti dívat?

16 16 Systém označování AV děl Využitelnost v domácnostech zdroj: P13b Báze: Všichni respondenti Domníváte se, že byste zmíněný systém označování audiovizuálních děl používal/a při rozhodování o tom, na co se chcete dívat Vy sám/a osobně?

17 17 Systém označování AV děl Vnímané věkové hranice zdroj p14 Báze: Všichni respondenti Podobné systémy většinou používají několik věkových hranic dětí, pro které jsou jednotlivé typy pořadů doporučovány případně nedoporučovány. Jaký věk byste podle Vašeho názoru považoval/a za přirozené věkové hranice jednotlivých skupin dětí? Uveďte prosím nejvýše 4 hranice.

18 18 Sledované prvky/oblasti u jednotlivých AV děl Spontánní odpovědi zdroj p14a Báze: Všichni respondenti

19 19 Sledované prvky/oblasti u jednotlivých AV děl Ano/Ne dle předloženého seznamu prvků zdroj p14b Báze: Všichni respondenti

20 20 Jaké pořady AV díla by takto měla být označována zdroj p15 Báze: Všichni respondenti

21 21 Které pořady by měly být označeny zdroj p16 Báze: Všichni respondenti

22 22 Od kolika let je daný pořad vhodný pro děti zdroj p17 Báze: Všichni respondenti

23 23 Prvky / obsahy a jejich věkové hranice zdroj p18 Báze: Všichni respondenti

24 24 Prvky / obsahy a jejich věkové hranice zdroj p18 Báze: Všichni respondenti

25 25 Prvky / obsahy a jejich věkové hranice zdroj p18 Báze: Všichni respondenti

26 26 Postoje k systému označování AV děl zdroj p19 Bylo by lepší zajistit, aby nevhodné pořady nebyly vysílány před určitou hodinou Uvažovaný systém by rodičům velmi usnadnil orientaci ve vysílaných pořadech Je třeba mít kontrolu nad tím, co děti sledují a tento systém tomu napomůže Jestliže je tento systém součástí evropských norem, měl by být zaveden i v ČR Uvažovaný systém by mohl v delším horizontu napomoci ke zlepšení chování Označení by naopak sloužilo dětem jako návod pro výběr „zakázaných“ pořadů Stejně ho nebudou televizní stanice a výrobci nosičů dodržovat Rodiče dětí by se podle označení stejně neřídili Systém by mohl být celkem snadno zneužit v konkurenčním boji distribučních Uvažovaný systém označování audiovizuálních děl bude příliš komplikovaný Zavedení takového systému označování audiovizuálních děl je zbytečné Takový systém omezí svobodu umělecké tvorby Báze: Všichni respondenti společností mladých lidí nesouhlas souhlas

27 27 Piktogramy Jak se líbí zdroj: P20a Báze: Všichni respondenti

28 28 Piktogramy Srozumitelnost zdroj: P20b Báze: Všichni respondenti

29 29 Způsob informování o vhodnosti / nevhodnosti pořadu zdroj: P21 Báze: Všichni respondenti s dětmi do 18 let v domácnosti


Stáhnout ppt "Piktogramy Připraveno pro: FSV - UK Datum: 4. července 2008 Projekt: 28506/2 Připravili: Jan Vavřík, Naďa Nevěřilová Příloha Grafy."

Podobné prezentace


Reklamy Google