Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZOOKURZ Sexta 2016/17.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZOOKURZ Sexta 2016/17."— Transkript prezentace:

1 ZOOKURZ Sexta 2016/17

2 Program Tak jako každý rok, bylo i letos naším cílem CHKO Třeboňsko a naší základnou byla terénní stanice Botanického ústavu v obci Lužnice Třídenní program v přírodě zahrnoval entomologii, tedy zkoumání bezobratlých živočichů a ornitologii, neboli chytání, kroužkování a mapování vybraných druhů na určené lokalitě Čekal nás dokonce i výjezd do terénu na kolech, který byl dlouhý přibližně 12 km Poslední den nás čekalo závěrečné přezkoušení, které nás z důvodu špatného počasí minulo. Jaké to štěstí :)

3 1. den /příjezd Termín odjezdu: v 16:00 ze zadního dvora Gymnázia Vodňany První den, neboli den odjezdu byl celkem zvláštní. Po velmi náročném dni ve škole jsme se museli rozloučit s našimi rodinami a odjet na několik dní na místo, které pro mnoho z nás bylo zcela neznámé Naložili jsme svá kola, kufry a aby se nezapomnělo, tak nakonec i nás, studenty. ODJEZD !! Po příjezdu do cíle, tedy do terénní stanice Botanického ústavu, jsme se zatím stihli pouze ubytovat, vybalit si kufry a jít spát. Tedy abych nezapomněl, tak jsme se k večeru sešli v klubovně a dohodli jsme se, že si uděláme táborák.

4 2. den /entomologie Druhý den nám počasí přálo, bylo teplo, slunečno, a proto jsme se po snídani rozhodli uskutečnit výjezd do terénu, který se ze začátku zdál náročný, protože nám bylo řečeno, že se pojede více než 15 km Cestou jsme uviděli spoustu živočichů a pomocí triedrů jsme mohli i z dáli zpozorovat některé druhy ptáků, jako například Zrzohlávku rudozobou a mnoho dalších Večer jsme natáhli s pomocí ornitologa odchytové sítě na ptactvo a chodili je každou hodinu kontrolovat, jestli se nějaký ptáček nezachytil v síti. Bylo velmi příjemné strávit nějaký ten čas v přírodě se svými spolužáky. Panovala zde velmi dobrá atmosféra, kterou nám ani únava nezkazila

5 3. den / mapování Třetí den jsme nastartovali brzkým vstáváním v 5 hod. ráno.  Každých 20 minut vyrazila jedna dvojice na mapování ptactva v dané oblasti a zbytek třídy pokračoval v odchytu a kroužkování. Poté co měly všechny skupiny zmapováno jsme vyrazili zpět k odchytovým sítím a začali je postupně balit. V poledne jsme se na kolech vydali do blízkého města na oběd a dokoupení zásob jídla. Po návratu jsme začali pracovat na našich výstupních laboratorních pracích s tématy "Zooplankton" a "Zoobentos".

6 4. den / návrat domů Hned ráno po snídani jsme začali balit své osobní věci a někteří z nás ještě dodělávali laboratorní práce z předešlého dne. Okolo desáté hodiny jsme začali balit všechno včetně laboratorních pomůcek a kol a ve 13:00 jsme vyjížděli. Sice jsme byli všichni po těch pár dnech strašně vyčerpaní, ale zároveň plní nových poznatků jak z entomologie tak z ornitologie a hlavně suprových zážitků.

7

8

9

10

11

12

13

14 Tuto prezentaci zpracovali Hung Tran Viet a Petr Schacherl


Stáhnout ppt "ZOOKURZ Sexta 2016/17."

Podobné prezentace


Reklamy Google