Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KOMÍNY, KOMINÍK A DALŠÍ PROFESE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KOMÍNY, KOMINÍK A DALŠÍ PROFESE"— Transkript prezentace:

1 KOMÍNY, KOMINÍK A DALŠÍ PROFESE
ČÍM JE TVŮJ Tatínek, tvoje maminka?

2 POVOLÁNÍ

3 CO KDO POTŘEBUJE

4 CO DĚLÁ KOMINÍK? Co potřebuje k práci?

5 Postavíme si komín… Který je nejvyšší?

6 A který je nejnižší?

7 Pracovní list Komín

8

9

10

11

12

13 JSI ŠIKULKA

14 Použité zdroje obrázků
Vlastní tvorba

15 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Prezentace „Komíny, kominík a další profese“ v PowerPointu Barevné kostky, bubínek - děti přidávají tolik kostek, kolikrát učitelka bouchne do bubínku (může určovat i barvy) Pracovní list (vytištěný snímek č. 7 – barevný nebo č. 14 – černobílý)) Didaktický kufřík KUMUČ (pastelky, nůžky, bubínek) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Metodický postup V prezentaci se děti seznámí s různými profesemi a nářadím, které řemeslníci potřebují. S kominíkem děti staví komín dle vzoru. Navazuje hra s kostkami, kdy děti stavějí komíny dle různého zadání – co nejvyšší; z určité barvy; z tolika kostek, kolikrát učitelka klepne do bubínku, dle vlastní fantazie. Pracovní list si děti mohou vybarvit a vystříhat jednotlivé obdélníky, s těmi mohou tvořit stejný komín jako v prezentaci. Očekávání a cíle Seznámit děti s různými druhy povolání, s pomůckami pro práci; Procvičení pojmů nízký – vysoký; Rozvoj pozornosti (stavění komínu dle instrukcí učitelky, dle bubínku…); Skládání podle velikosti + procvičení barev Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Práce s interaktivním výukovým materiálem
2. snímek : seznámit s různými druhy povolání – po dotyku se řemeslník otočí 3. snímek: co kdo potřebuje k povolání – bez animací 4. snímek : kominík, kdy nám přináší štěstí? – nářadí, které nepotřebuje, po dotyku zesvětlá 5. ,6. snímek : správná odpověď se po dotyku zvětší, špatné zesvětlají 7. snímek: vzor pro stavbu komína (bez animací, lze vytisknout jako pracovní list) snímek: stavba komína dle předchozího vzoru – správná odpověď pošle prezentaci na další snímek, špatná po dotyku zesvětlá. 14. snímek - pracovní list, při prezentaci se nezobrazuje Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

18 Prvky polytechnické výchovy
VZDĚLÁVACÍ OBLAST DÍTĚ A TEN DRUHÝ VZDĚLÁVACÍ PODOBLAST SOCIABILITA Dosažené konkretizované výstupy: Vážit si lidské činnosti Každá práce je důležitá, žádná práce není podřadná Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

19 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "KOMÍNY, KOMINÍK A DALŠÍ PROFESE"

Podobné prezentace


Reklamy Google