Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hrátky s čerty čert, anděl a Mikuláš.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hrátky s čerty čert, anděl a Mikuláš."— Transkript prezentace:

1 Hrátky s čerty čert, anděl a Mikuláš

2 Pojmenuj a spočítej postavičky. Kterých je nejvíc a kterých nejméně?
1 2 3

3 Každým rokem v zimní čas, (vytleskávat) přichází k nám Mikuláš
Každým rokem v zimní čas, (vytleskávat) přichází k nám Mikuláš. (chůze na místě) Hodným dětem dárky nese, (děti ukazují na sebe) na zlobílky čert se třese. (napodobují zlého čerta) Slibte, že se polepšíte, (ukazují ty, ty, ty) nebo peklo uvidíte! (ruce v bok + dupnutí)

4

5 Použité zdroje obrázků a zvuků

6 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (pastelky) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Metodický postup U prvního snímku děti pojmenují pohádkové postavy, spočítají je a určí koho je více - méně. U druhého snímku dětem přečteme básničku a hrou na ozvěnu je text naučíme, spojíme s pohybem. Na dalším snímku děti dokreslují hlavu čerta dle předlohy. . Na dotykové obrazovce použijí nástroj prezentace „pero“. Ostatní si mohou dokreslit čerta na pracovním listu (snímek č.7) Na pracovních listech jsou omalovánky – děti střídají barvy dle své fantazie. Očekávání a cíle Děti se seznamují s tradicemi, se základními číselnými pojmy, naučí se krátký text zpaměti. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na prvním snímku děti spočítají všechny postavy, dále počítají pouze čerty, Mikuláše, anděly. Určují koho je méně – více. PO dotyku/kliknuté na jednotlivé postavy se objeví číslovka korespondující s počtem daných postav. Na snímku č.4 děti dokreslují dle předlohy hlavu čerta. Kreslí prstem, po aktivaci „pera“ v nabídkové liště prezentace. Pracovní listy (snímky č.5-7) jsou určené k tisku, při prezentaci se nezobrazují. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast: Dítě a jeho psychika (Psychologická) Podoblast: Základní matematické, početní a číselné pojmy Téma: Hrátky s čerty Dosažené KONKRETIZOVANÉ VÝSTUPY: Děti se seznamují s tradicemi, se základními číselnými pojmy, naučí se krátký text zpaměti spojený s pohybem, naučí se přemýšlet, uvažovat. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Hrátky s čerty čert, anděl a Mikuláš."

Podobné prezentace


Reklamy Google