Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ"— Transkript prezentace:

1 POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ
KIMOVA HRA POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ

2 ZAPAMATUJ SI PŘEDMĚTY NA OBRÁZKU. Pedagog sám určí časový limit.

3 KTERÉ PŘEDMĚTY Z OBRÁZKU ZMIZELY.

4 KTERÉ PŘEDMĚTY Z OBRÁZKU ZMIZELY.

5 KTERÉ PŘEDMĚTY Z OBRÁZKU ZMIZELY.

6 KTERÉ PŘEDMĚTY Z OBRÁZKU ZMIZELY.

7 Použité odkazy Vlastní zdroje

8 Metodický pokyn Integrovaný blok: vnímání
Popis Děti hledají předměty, které se ztratily se stolu. Očekávání a cíle Upevňování pozornosti a podpora paměti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Na snímku č. 2 si mají děti zapamatovat všechny předměty, které vidí na obrazovce Na snímcích č děti hádají skryté obrázky pod žlutým polem. Po odkrytí pole se správný obrázek objeví. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Záměrně se soustředit a udržet pozornost Vyvinout volní úsilí, soustředit se na činnost a její dokončení Pamatovat si postup řešení, zapamatovat si umístění obrázků Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "POZORNOST, SOUSTŘEDĚNOST, PAMĚŤ"

Podobné prezentace


Reklamy Google