Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ČS.5.47 Jméno autora: Gabriela Nováková Datum (období) vytvoření DUM: Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Klíčová slova: Vylučovací soustava Anotace: Prezentace slouží k výuce a k zápisu do sešitu. Podporuje aktivní přístup žáků k získávání nových vědomostí s využitím interaktivní tabule. Druh učebního materiálu: Prezentace. Očekávaný výstup: Žáci se seznámí se stavbou, funkcí a význam vylučovací soustavy. Aktivně, na základě obrázků, se seznamují s novou látkou a provedou zápis. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Gabriela Nováková. Materiál vznikl v OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost – projekt EU peníze školám.

2 umožňuje vyloučení škodlivých látek z těla prostřednictvím moči
VYLUČOVACÍ SOUSTAVA umožňuje vyloučení škodlivých látek z těla prostřednictvím moči Onemocnění: zánět ledvin, zánět močového měchýře Prevence onemocnění: Neprochladnout, nezadržovat dlouho moč, dostatečně pít (2-3 litry/den)

3 STAVBA VYLUČOVACÍ SOUSTAVY
2 LEDVINY 2 MOČOVODY MOČOVÝ MĚCHÝŘ MOČOVÁ TRUBICE

4 LEDVINY filtrují z krve přebytečné tekutiny a odpadní látky.
V podobě MOČI jsou odváděny MOČOVODY do MOČOVÉHO MĚCHÝŘE, kde se hromadí a při naplnění odchází MOČOVOU TRUBICÍ z těla ven.

5 CITACE A ZDROJE ARCADIAN. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: RAINER ZENZ. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: nieren.jpg Obrázky z Galerie MS Office


Stáhnout ppt "Vzdělávání pro konkurenceschopnost"

Podobné prezentace


Reklamy Google