Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

KARNEVAL Maska - kašírování

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "KARNEVAL Maska - kašírování"— Transkript prezentace:

1 KARNEVAL Maska - kašírování
Tvořivost, vynalézavost, fantazie

2 Materiál a pomůcky: Lepidlo Tapeko (uvařený škrob) Misku
Toaletní papír nebo noviny Nafukovací balonek Provázek Akrylové nebo temperové barvy Štětec Nůžky Klobouková gumička Šablona masky

3 Postup:

4

5

6

7

8 Použité odkazy Pořízené fotografie se nachází v archivu autorky

9 Metodický pokyn Integrovaný blok: Dovednost
Popis S dětmi se chystáme na karneval. Vyrobíme si masku technikou kašírování. Očekávání a cíle Děti se seznámí s výtvarnou technikou kašírování, s postupem práce, bezpečností, pracují ve dvojici a pak samostatně, navzájem si pomáhají. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Snímek č.2 – soupis materiálu a pomůcek Snímek č.3 – Postup práce: Nafoukneme balónek a zavážeme provázkem. Do misky dáme lepidlo, natrháme toaletní papír nebo noviny na kousky, které namáčíme v lepidle a lepíme na polovinu balónku. Takto nalepíme několik vrstev. Snímek č.4 – Balónky necháme dobře uschnout (minimálně 2 dny). Pak je propíchneme a sundáme nakašírované noviny. Snímek č.5 – Šablonu masky překreslíme na kašírované a suché noviny, vybarvíme barvami dle vlastní fantazie, necháme zaschnout Snímek č. 6 –Vystřihneme otvory pro oči a celkový tvar a přiděláme kloboukovou gumičku. Snímek č. 7 – Foto z vlastní práce dětí (uveřejněno se souhlasem zákonných zástupců) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce je grafomotoricky znázornit balónky (uvolňovací cviky – ovál, kruh) Na magnetické tabulky děti budou fixem dle předkresleného zadání malovat balónky. Dle slovních pokynů budou střídat barvy a pohyb zleva doprava a obráceně. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Prvky polytechnické výchovy
Směřovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků. Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí. Učit děti základním poznatkům o technice. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "KARNEVAL Maska - kašírování"

Podobné prezentace


Reklamy Google