Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tvoření s dětmi KYTIČKY Z TĚSTOVIN. Pomůcky Těstoviny si obarvíme připravenými barvami a necháme zaschnout.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tvoření s dětmi KYTIČKY Z TĚSTOVIN. Pomůcky Těstoviny si obarvíme připravenými barvami a necháme zaschnout."— Transkript prezentace:

1 Tvoření s dětmi KYTIČKY Z TĚSTOVIN

2 Pomůcky

3 Těstoviny si obarvíme připravenými barvami a necháme zaschnout.

4 Obarvené těstoviny lepíme na tvrdý papír do tvaru kytičky. Po zaschnutí obstřihneme, přilepíme na špejli a dozdobíme.

5 Vyrobené kytičky použijeme na výzdobu MŠ.

6 Zbylé těstoviny můžeme použít na výrobu ozdobných sklenic.

7 Prvky polytechnické výchovy  Vzdělávací oblast: Poznávací schopnosti  Integrovaný blok: Řešení problémů, učení  Téma: Výroba podle návodu (výroba kytiček z obarvených těstovin)  Konkretizované výstupy: Postupovat a vyrábět podle pokynu  Cíle: Vyrobit květinu dle fantazie lepením těstovin Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Použité zdroje  Foto autorky Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Metodický postup 1. Nachystáme si pomůcky: těstoviny, barvy, špejle, lepidlo, tvrdý papír (popř. krepový papír na omotání špejlí), nůžky 2. Nejdříve si obarvíme těstoviny a necháme zaschnout 3. Lepíme na tvrdý papír do tvaru kytičky dle fantazie 4. Po zaschnutí obstřihneme, dotvoříme stopky ze špejlí a listy z těstovin Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Materiály, pomůcky  Dotyková obrazovka, připojená k PC  Těstoviny, barvy, špejle, lepidlo, nůžky, tvrdý papír (popř. krepový na omotání špejlí) Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Cíle polytechnické výchovy


Stáhnout ppt "Tvoření s dětmi KYTIČKY Z TĚSTOVIN. Pomůcky Těstoviny si obarvíme připravenými barvami a necháme zaschnout."

Podobné prezentace


Reklamy Google