Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol"— Transkript prezentace:

1 EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace slouží k seznámení s pojmem finanční produkt a kde jej můžeme pořídit Vzdělávací oblast Matematika a její aplikace Předmět Matematika/Finanční gramotnost Tematická oblast/téma Finanční produkty/Finanční trh  Výsledky vzdělávání - zvládat objasnění pojmů úspora a půjčka  Klíčová slova Finanční produkty, důvody pořizování finančních produktů Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum: Třída: I. PRŠ 2 Zdroj [online]. [ ]. Dostupné z URL: < [online]. [ ]. Dostupné z URL: <

2 Finanční produkty „výrobek“ k požadovaným operacím s financemi - ke správě peněz, k navýšení peněz, k půjčkám peněz, k pojištění

3 Finanční produkty Finanční produkty nabízejí banky i mnoho dalších institucí. Příklady finančních produktů: běžný účet spořící účet stavební spoření hypotéka leasing půjčka

4 Půjčka Na českém trhu lze nalézt několik typů půjček - nejspolehlivější jsou bankovní půjčky, dále pak půjčky on-line, nebankovní půjčky a půjčky bez potvrzení o příjmu. Nejrizikovější jsou pak půjčky na směnku. V tomto pořadí roste i výše úroků a riziko úvěru.

5 Hypotéka Hypotéky jsou dlouhodobé půjčky, jejichž účelem je většinou pořízení bydlení. Za úvěr klient ručí nemovitostí na území ČR. Velmi často to bývá právě nemovitost, kterou si za použití hypotéky kupujete. Splatnost hypoték je dlouhodobá, tj let.

6 Stavební spoření Stavební spoření je využíváno hlavně pro možnost získat levný úvěr na pořízení bydlení. Klient si určí cílovou částku, na kterou chce ve stavební spořitelně dosáhnout. Poté posílá splátky - buď v pravidelných měsíčních intervalech nebo nepravidelně nebo jednou za rok. K naspořené částce obdrží 10 % státní podporu (max. 2 000 Kč).

7 Leasing Leasing často slouží pro pořízení movitých věcí (automobil, zařízení, stroje). Váže se na financovaný předmět.

8 Spořící účet Spořící účty nabízejí možnost, jak rozumně a bez rizika zhodnotit volné finanční prostředky. Spořící účty jsou speciálním typem účtů, které nabízí vysokou úrokovou sazbu (2, % ročně). Peníze jsou přitom prakticky okamžitě dostupné.

9 Důvody k pořizování finančních produktů
snadnější správa peněz vytvoření zisku půjčka peněz v případě potřeby zmírnění následku náhlé události(pojištění)

10 Otázky a úkoly 1. Co můžeme udělat s přebytečnými penězi?
2. K čemu slouží finanční produkty? 3. Co bys koupil k tvorbě zisku?


Stáhnout ppt "EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol"

Podobné prezentace


Reklamy Google