Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A

2 pracovali v týdnu od 9.- 13. ledna 2017 společně
Žáci IV. A a IV. B pracovali v týdnu od ledna 2017 společně Tento týden část žáků strávila na lyžařském kurzu na Kvildě, část opakovala, procvičovala učivo. Společný čas výuky jsme si užili i soutěžemi a hrami. Všichni byli přátelští a tolerantní i ve velkém počtu. Ve třídě se střídaly obě vyučující tříd: Mgr. Petrásková a PhDr. Palánová.

3 ČESKÝ JAZYK Napsali jsme tři diktáty s průměrnou známkou 2, 0 ; 1,6; 2,5. Při slohu jsme tvořili popis pracovního postupu výrobku. Napsali jsme test-opakování učiva 1. pololetí s průměrnou známkou 1, 7. Procvičujeme časování sloves. Při literární výchově jsme si vyprávěli o Boženě Němcové, jejím díle a shlédli jsme film Babička. Odevzdali jsme čtenářský deník s dalším zápisem. Sbíráme charity v projektu Čtení pomáhá.

4 ČESKÝ JAZYK- LITERÁRNÍ VÝCHOVA- zapojili jsme se do projektu
Žáci naší třídy se zapojili od ledna 2017 do projektu Čtení pomáhá. Cílem projektu je spojit potěšení ze čtení s radostí z pomoci druhým. Na webových stránkách  projektu se nabízí seznam krásných knih ke čtení, rozdělených do tří kategorií podle věku čtenářů. Když některou z knih žák přečte, vrátí se zpět na webové stránky a poté, co odpoví na pár otázek vztahujících se ke knize, získává 50 korun. Tuto odměnu si nemůže vyzvednout v hotovosti, může ji však věnovat na CHARITU-někomu, kdo čeká na jeho pomoc. Věnuje ji třeba na výcvik pejska, který pomůže postiženému člověku, na speciální kolo pro maminku, která nemůže chodit, nebo na operace, které vrátí zrak africkým dětem. Projekt je určen pouze žákům základních a středních škol. Fakta o projektu: Projekt Čtení pomáhá rozdělí každý rok 10 milionů korun na dobročinné účely. O tom, kdo pomoc obdrží, rozhodnou dětští čtenáři. Každý školák, který se zapojí do projektu, získá po úspěšném vyplnění testu kredit padesát korun, který věnuje na jeden z nominovaných dobročinných projektů- CHARITY. Knihy Knihy jsou rozděleny do kategorií podle věku čtenářů (1.–5. třída, 6.–9. třída, střední škola). V každé kategorii je k dispozici minimálně 120 knih k výběru a stále je doplňujeme. Knihy vybírá odborná porota v čele se Zdeňkem Svěrákem. Více si o projektu přečtěte nahttp://

5 ČTENÁŘSKÉ DENÍKY V projektu jsme začali s knihami ze čtenářských deníků a někteří z nás hned v lednu získali 15 charit! Ve třídě máme přehled všech žáků s počtem získaných charit za jednotlivé měsíce. POCHVALA- charity Sofie Jakub 2 Sebastien Milan 1 Olda, Justy 3

6 MATEMATIKA Procvičujeme sestrojování přímky různoběžné, rovnoběžné a kolmé, víme co je to pravý úhel. Provádíme písemné početní operace v oboru do – sčítání, odčítání, dělení a násobení. Řešíme slovní úlohy. Napsali jsme test- opakování : s průměrnou známkou 1,6. Procvičujeme na PC.

7 PŘÍRODOVĚDA Víme, co je to neživá příroda- zabývali jsme se vodou, vzduchem, sluncem a půdou. Seznámili jsme se s pojmy hornina, nerost (minerál). Zjistili jsme geologické složení některých pohoří ČR. Seznámili jsme se s druhy půd. Někteří z nás si doma udělali pokus se solí- krystalizaci odpařováním vody.

8 VÝTVARNÁ VÝCHOVA ZIMA KOLEM NÁS

9 „ZIMNÍ MĚSTEČKO“- PRÁCE VE DVOJICI
papírová koláž z tapet doplněná kresbou fixem

10

11 ANGLICKÝ JAZYK Zvádli jsme Minitest č. 4 s průměrnou známkou 2,6 a Velký test ( lekce) s průměrnou známkou 1, 8 čtení, psaní a 1, 9 poslech. Moje město- názvy obchodů a služeb. Na dovolené.

12 MONOGRAM- INICIÁLA Nejprve jsme si vytvořili šablony písmen
našeho monogramu, obkreslili na čtvrtku, vybarvili třemi barvami pastelkou nebo fixami a na závěr dokončili pozadí černou fixou různými grafickými vzory.

13 VLASTIVĚDA Pracujeme s mapou se základními značkami (počasí, zemědělství, nerostné bohatství). Počasí a podnebí ČR- orientujeme se na mapě. Zemědělství a půda ČR- nejčastěji pěstované plodin a chov hospodářských zvířat- orientace na mapě. Nerostné bohatství a průmysl ČR- orientace na mapě. Nerostné suroviny a jejich těžba. Průmysl ČR- průmyslová odvětví.

14 Všude kolem nás zima, sníh a mráz - otisk barvy houbičkou a papírová koláž

15 VYSVĚDČENÍ leden 2017 3 2 1

16 DĚKUJEME ZA POZORNOST!


Stáhnout ppt "Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A"

Podobné prezentace


Reklamy Google