Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A

2 MASOPUST 2017

3 Masopust držíme, nic se nevadíme pospolu.........

4 ČESKÝ JAZYK Napsali jsme tři diktáty s průměrnou známkou 2,2 ; 2,0; 1,8; 2,4. Při slohu jsme tvořili slogan nebo báseň k výtvarné práci na téma: Hasiči zachraňují lidské životy a majetek . Napsali jsme fiktivní dopis paní ministryni školství s naším školním přáním. Napsali jsme test- podstatná jména rodu středního, ženského a mužského s průměrnou známkou 2,0. Procvičujeme psaní koncovek podstatných jmen rodu středního, ženského a mužského. Při literární výchově jsme si vyprávěli o českém malíři a spisovateli Josefu Čapkovi a o jeho díle- Povídání o pejskovi a kočičce. Kapitolu „O panence, která tence plakala“ jsme si přečetli a pracovali metodou kritického myšlení (RWCT)ttps:// a o jeho bratrovi Karlu Čapkovi, spisovateli- Devatero pohádek a Zahradníkův rok. Odevzdali jsme čtenářský deník s dalším zápisem.

5 DOPRAVNÍ VÝCHOVA Dne 8. března mezi nás zavítal zástupce BESIPu pan Stoklasa a proškolil nás v oblasti dopravní výchovy, abychom mohli složit v květnu „ŘIDIČÁK CYKLISTY“.

6 Sbíráme charity v projektu Čtení pomáhá
Více si o projektu přečtěte na Počet získaných charit za měsíc BŘEZEN POCHVALA: Štofa Milan 7, Pecháčková Tereza 4, Schwab Jan a Šmerdová Justýna 2, Krejčík Karel 1 Leden, únor, březen celkem za třídu počet charit: 83= Kč

7 VÝTVARNÁ VÝCHOVA-vítáme jaro

8 NÁVŠTĚVA KNIHOVNY Březové hory Příbram - 13. března 2017
Téma: 130. výročí narození Josefa Čapka ( )

9 MATEMATIKA Provádíme písemné početní operace v oboru do – sčítání, odčítání, dělení a násobení. Kružnice, kruh, oblouk. Trojúhelník. Napsali jsme test- opakování učiva s průměrnou známkou 1,8. Procvičujeme na PC. žáků třídy řešilo soutěž Matematický klokan- kategorie KLOKÁNEK více na : Nejúspěšnější řešitelé: K. Kalčicová , K. Liontiová, E. Vohradská

10 PŘÍRODOVĚDA Seznámili jsme se s ekosystémem pole- orná půda, kulturní, vyšlechtěné rostliny ( obiloviny, okopaniny, luštěniny), plevely, křoviny, živočichové- chránění živočichové, lovná zvěř, hmyz- škůdci. Napsali jsme test: ekosystém pole s průměrnou známkou 1,8. Seznamujeme se s ekosystémem louky.

11 VÝTVARNÁ VÝCHOVA- výtvarná soutěž HASIČŮ

12 NÁVŠTĚVA DOMOVA DŮCHODCŮ Březové hory- 7. březen 2017
V maskách a s masopustními říkankami, písněmi a tancemi potěšili žáci IV.A, B obyvatele DD. Naše vystoupení se líbilo a na tvářích diváků se objevil úsměv. Vystoupení jsme připravili pod vedením třídních učitelek Š. Petráskové a I. Palánové. Za odměnu jsme dostali koblihu.

13 VLASTIVĚDA Seznamujeme se s časovou přímkou.
Napsali jsme test: naše vlast, pravěk a Keltové s průměrnou známkou 1, 5; 1,8 a 1,1. Vyprávíme si o Slovanech, čteme si o historii naší země ze starých pověstí.

14 DĚKUJEME ZA POZORNOST!


Stáhnout ppt "Základní škola, Příbram – Březové Hory, Prokopská 337 IV. A"

Podobné prezentace


Reklamy Google