Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Ilona Stieranková Název materiálu: VY_32_INOVACE_ M.4.A.03_obvod_trojuhelniku Název: Obvod trojúhelníku Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: PRIMA ŠKOLA Anotace: Materiál je určen pro žáky 4. ročníku, slouží k učivu matematiky Datum: Ročník: čtvrtý Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace

2 OBVOD TROJÚHELNÍKU Obvod trojúhelníku je součet délek všech jeho stran.

3 OBVOD TROJÚHELNÍKU o = a + b + c POZOR! strana a leží proti vrcholu A
strana b leží proti vrcholu B strana c leží proti vrcholu C

4 OBVOD TROJÚHELNÍKU Zápis Náčrt Výpočet Odpověď

5 OBVOD TROJÚHELNÍKU Vypočítej obvod trojúhelníku ABC: a = 6 cm, b = 8 cm, c = 4 cm. a = 6 cm b = 8 cm c = 4 cm o = ? cm o = a + b + c o = o = 18 cm Obvod trojúhelníku ABC je 18 cm.

6 OBVOD TROJÚHELNÍKU Vypočítej obvod trojúhelníku ABC: a = 5 m, b = 4 m, c = 3 m. a = 5 m b = 4 m c = 3 m o = ? m o = a + b + c o = o = 12 m Obvod trojúhelníku ABC je 12 m.

7 OBVOD TROJÚHELNÍKU Použité zdroje: Blažková, R.; Matoušková, K.; Vaňurová, M.; Matematika pro 4. ročník základních škol, 2. díl, ALTER , 1996 ISBN

8 OBVOD TROJÚHELNÍKU METODIKA
Pomocí jednotlivých slidů vysvětlíme žákům učivo o obvodu trojúhelníku a postup výpočtu obvodu trojúhelníku. Do připravených obrazců žáci na interaktivní tabuli dopisují vrcholy a strany dle upozornění na 3. slidu. Procvičujeme ústně i písemně (tabule a sešity). Text příkladů pouštíme po jednotlivých řádcích a zároveň kontrolujeme žáky, jestli píší do geometrických sešitů to, co následuje. V závěru hodiny žáci vypočítají slovní úlohy (společná práce na tabuli a do školních sešitů). Společná kontrola.


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr"

Podobné prezentace


Reklamy Google