Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aktivity projektu OKO Novatech „ceskavedadosveta.cz“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aktivity projektu OKO Novatech „ceskavedadosveta.cz“"— Transkript prezentace:

1 Aktivity projektu OKO Novatech „ceskavedadosveta.cz“
Andrea Nogová BIC Brno

2 „Vědecká rada BIC Brno“
složena z 33 vážených akademických osobností a současně zástupců výzkumných ústavů a institucí nejen z regionu JMK schází se na pravidelných zasedáních 2x ročně její členové jsou pravidelně informováni o aktuálních možnostech v rámci mezinárodní výzkumné spolupráce funguje také jako platforma pro neformální výměnu poznatků a informací poskytuje poradenství pro správné zařazení projektů vědeckých pracovišť a firem snaží se propojovat výzkum s potřebami praxe

3 Workshopy na aktuální témata z oblasti mezinárodní spolupráce
Cílovou skupinu z řad jak firem, tak výzkumných ústavů a akademické sféry pravidelně informujeme a školíme na workshopech s nejrůznějšími tématy.

4 Odborné konference V roce 2016 se uskutečnila konference s názvem
„Neříkejte NE mezinárodním projektům“ Akce byla realizována ve spolupráci s TC AV, Masarykovou univerzitou a VUT v Brně Účelem akce bylo popularizovat mezinárodní programy podpory VaV jako jednu z cest pro rozvoj firmy Řečníky byli především představitelé firem úspěšných v mezinárodní výzkumné spolupráci

5 Asistence při tvorbě a podávání mezinárodních projektů
Plnění tohoto cíle dané zněním projektu je každoročně nejen splněno, ale dokonce překračováno. Poradenství a asistence u konkrétních mezinárodních projektů: Horizont 2020 (SME Instrument, Fast Track to Innovation). Především průmyslové podniky se zajímají i o jiné mezinárodní programy, především o programy EUREKA a Eurostars. Dlouhodobě spolupracujeme například s firmami: NG Aviation, AZ-Pokorný, MAXPROGRESS, ZKL (v současnosti pozastaveno), Frentech Aerospace, Software Solutions nebo Geotest Další desítky kontaktů a jednání s cílovou skupinou, které jsou v rané fázi vývoje, či naopak zůstalo pouze u zprostředkování prvotních informací.

6 AIME – SME Instrument, 1. fáze (9. 11. 2016)

7 Webové prezentace projektu
webová prezentace odpovídá moderním trendům v této oblasti web je denně aktualizován výběr informací a jejich zaměření je přizpůsobeno cílové skupině projektu jsou zde informace jak o mezinárodních programech, tak také aktuality a novinky ze světa VaVaI stránky webu jsou doplněny o možnost snadného sdílení na sociálních sítích

8 Komunikace prostřednictvím sociálních sítích a přes sociální média
Pro zvýšení povědomí o aktivitách projektu bylo využito moderních komunikačních kanálů, kterými jsou sociální sítě Facebook, LinkedIn a Twitter. Díky způsobu komunikace přes tyto sociální sítě docílíme maximální aktuálnosti a rychlého přenosu informací k cílové skupině. Za rok 2015 byl navýšen počet fanoušků na sociálních sítích o více než 100 %, v roce 2016 očekáváme podobná čísla.

9 Pravidelná rozesílka informačního newsletteru
Použití této formy komunikace je doplněk komunikačního mixu. Elektronický zpravodaj informuje o nejnovějších zajímavostech, aktualitách, o tom co proběhlo, co se chystá. Newsletter je rozesílán na zhruba 450 příjemců. Cílová skupina: management firem, VaV institucí a zájmových organizací. Čtenost newsletteru se pohybuje kolem 20 %.

10 Další PR aktivity projektu
Uveřejňování článků v odborných periodicích a na webu Pomocí facebooku, twitteru a linkedin jsme v minulém roce šířili jak tiskové zprávy a fotoreportáže ze zasedání „Vědeckých rad“, tak například další informace týkající se mezinárodních programů a spolupráce. Tyto informace byly dále šířeny na profilech sociálních účtů renomovaných institucí či odborných skupin (např. AVO, Inovační centrum Ústeckého kraje, Veletrh Věda, Výzkum, Inovace, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Interreg europe, apod.) Další forma PR projektu byla realizována prostřednictvím účasti členů řešitelského týmu na relevantních odborných akcích. Jednalo se o akce pořádané Technologickým centrem AV ČR, Asociací výzkumných organizací, nebo akcí regionálního charakteru (např. Vyhlášení soutěže NEJinovátor JMK, konference Univerzita, firma, prosperita apod.).

11 Děkuji za vaši pozornost
Andrea Nogová BIC Brno


Stáhnout ppt "Aktivity projektu OKO Novatech „ceskavedadosveta.cz“"

Podobné prezentace


Reklamy Google