Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PŘÍKLADY vše převzato http://www.zelenausporam.cz ZELENÁ ÚSPORÁM PŘÍKLADY vše převzato http://www.zelenausporam.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PŘÍKLADY vše převzato http://www.zelenausporam.cz ZELENÁ ÚSPORÁM PŘÍKLADY vše převzato http://www.zelenausporam.cz."— Transkript prezentace:

1 PŘÍKLADY vše převzato http://www.zelenausporam.cz
ZELENÁ ÚSPORÁM PŘÍKLADY vše převzato

2 Normová hodnota součinitele prostupu tepla
UN [W.m-2.K-1] - Normová hodnota UN je hodnota daná normou (ČSN ) jako požadovaná nebo doporučená. Slouží k porovnání součinitele prostupu tepla posuzované konstrukce a následnému vyhodnocení. Například: Konstrukce obvodové stěny domu má vypočtený součinitel prostupu tepla U = 0,23 W.m-2.K-1 Normou daná doporučená hodnota součinitele prostupu tepla pro vnější stěnu je UN = 0,25 W.m-2.K-1 U = 0,23 W.m-2.K-1 ≤ UN = 0,25 W.m-2.K-1

3 Obálka budovy Obálkou budovy se rozumí všechny konstrukce na systémové hranici budovy, které jsou vystaveny venkovnímu prostředí.

4 Průměrný součinitel prostupu tepla
Uem [W.m-2.K-1] - Udává součinitel prostupu tepla celé obálky budovy (vytápěné zóny), který zahrnuje vlivy všech ochlazovaných konstrukcí tvořících systémovou hranici budovy (vytápěné zóny). Zjednodušeně se jedná o vážený průměr součinitelů prostupu tepla všech ochlazovaných konstrukcí (Ustěn, Uw, Upodlahy, Ustřechy a pod.). Je definován vztahem: Uem = HT / A, kde: HT ... ztráta prostupem tepla (skrz stavební konstrukce, větráním) stanovená pro budovu (vytápěnou zónu) A ... celková plocha všech ochlazovaných konstrukcí ohraničujících objem budovy (vytápěné zóny)

5 Měrná potřeba tepla na vytápění
Množství tepla v kWh, které je potřeba za rok na vytápění, vztažené na 1 m2 podlahové plochy vytápěné části budovy, nezahrnuje v sobě účinnost otopné soustavy. Při výpočtu se postupuje dle ČSN EN ISO v souladu s TNI (30) a ČSN

6 Rodinný dům Objekt, ve kterém více než polovina podlahové plochy odpovídá požadavkům na trvalé rodinné bydlení a je k tomu účelu určena, v němž jsou nejvýše tři samostatné byty a má nejvýše dvě nadzemní a jedno podzemní podlaží a podkroví. Nikoliv např. objekty určené k individuální rekreaci nebo průmyslové objekty, a to ani v případě, že zde má žadatel trvalé bydliště.


Stáhnout ppt "PŘÍKLADY vše převzato http://www.zelenausporam.cz ZELENÁ ÚSPORÁM PŘÍKLADY vše převzato http://www.zelenausporam.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google