Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jarmila Dvořáčková Jarmila.Dvorackova@osu.cz Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jarmila Dvořáčková Jarmila.Dvorackova@osu.cz Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila."— Transkript prezentace:

1 Jarmila Dvořáčková Jarmila.Dvorackova@osu.cz
Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila Dvořáčková

2 Obsah prezentace EIZ – Ostravská univerzita Typy dokumentů Prohlášení
Smlouva Cena a platební podmínky Faktura (kurz, DPH) Shrnutí

3 Elektronické informační zdroje Ostravská univerzita v Ostravě
Willey/Blackwel Science Direct Springer/Kluwer Scopus Web of Knowledge Proquest 5000 JSTOR Zoological record GeoScience World GeoBase Biological abstracts Scifinder

4 Řešitelé NTK AV ČR VŠE Praha ZČU Plzeň UPOL VŠCHT Pardubice

5 Druhy dokumentů Prohlášení Smlouva Faktura

6 Prohlášení Prohlášení = jednoznačný zájem o účast na projektu
= zavazuje se uhradit stanovené částky za přístup v jednotlivých letech = zavazujeme se uzavřít smlouvu Před schválením návrhu projektu.

7 Smlouva Smlouva (někdy též kontrakt, dohoda aj.)je dvoustranný či vícestranný právní úkon, spočívající na vzájemných a obsahově shodných projevech vůle stran, směřující ke vzniku, změně či zániku práv a povinností. Nejdůležitější dokument.

8 Cena, platební podmínky
Kolik budeme platit? Kdy budeme platit?

9 Cena za přístup k EIZ dle Smlouvy
Cena je specifikována částkou v Kč Upřesnění k uvedené ceně – DPH, kurz USD=19 (18), USD=18,73) Minimálně 25% celkových uznaných nákladů Výše bude přepočítána ….

10 Fakturace Fakturační údaje Splatnost Termín fakturace
Popis (často se odvolává na uzavřenou smlouvu) Částka Fakturovaná částka musí být v souladu s uzavřenou smlouvou. Vrácení faktury

11 Vliv na cenu má Kurz zahraniční měny Sazba DPH
Ostatní (sleva, úspora…) Z důvodu neměnné výše dotace MŠMT platíme navýšení nejen ze svého podílu, ale z části dotace. Cena se vypočte dle podmínek uvedených ve smlouvě.

12 Kurz USD Druhy kurzů: ČNB deviza střed 18,0790 KB deviza střed 18,1732
KB valuta nákup 17,7152 KB valuta prodej 18,6275 KB deviza nákup 17,8279 KB deviza prodej 18,5185 z kurzovního lístku KB ze dne

13 DPH Základní sazba - 20% Částka v zahraniční měně se přepočte kurzem ČNB (deviza střed) z DUZP DUZP= datum uskutečnitelného zdanitelného plnění Výpočet výše DPH nezávisí na kurzu a datu, kdy byla provedena platba.

14 Za kolik? Způsob výpočtu skutečných nákladů.
Fakturu USD Dne , kurz ČNB deviza střed 17,871 Základ daně = 1 000*17,871= Kč DPH 20% = 3 574,20 Kč Platba , kurz ČNB deviza prodej 18,128 Platba v Kč 1 000*18,128 = Kč Kč – Kč = 257 kurzová ztráta Náklady , = ,20 Kč (+bankovní poplatky) Výpočet výše DPH nezávisí na kurzu a datu, kdy proběhne platba, ale na výši kurzu ČNB z DUZP. Jak účtujete Vy?

15 Co je podstatné? Přesná specifikace práv a povinností v dokumentech.
Dodržování podmínek uzavřených smluv (termín fakturace, splatnost). Nahradit obecnou argumentaci typu (vliv kurzu a zvýšené DPH) kalkulaci nákladů, která doloží oprávněnost zvýšení fakturované částky dle Smlouvy. Konzultace s ekonomickým pracovníkem (účetní, pracovník odpovědný za DPH).

16 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Jarmila Dvořáčková Jarmila.Dvorackova@osu.cz Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila."

Podobné prezentace


Reklamy Google