Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou."— Transkript prezentace:

1 ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou a Francií a na jihu s Gibraltarem ŠPANĚLSKO má obyvatel

2 Jdeme o kousek dál Španělsko je konstituční monarchií, členem Evropské unie, NATO a dalších organizací. Podle demokratické ústavy z roku 1978 je v celé zemi úředním jazykem španělština,další jazyky jsou uznávány jako úřední jednotlivými autonomními společenstvími. Zde vidíme španělský jazyk

3 Dějiny-dávná historie..
V historické době jsou zde doloženy četné kmeny, zčásti keltského, zčásti iberského původu . Ve třetím století sem expandovalo Kartágo, následované římskou říší. Od 2. století př. n. l. postupně ovládl celý poloostrov Řím a jeho představitelé zde zřídili několik provincií (Lusitania, Baetica). Spolu s tím nastoupila romanizace vycházející z nově zřizovaných či starších městských center, jako byly Toletum, Hispalis a Tarraco.Římané stavěli cesty, vodovody, přístavy a zcela změnily tvář celé oblasti… TOŽ IDEME DÁL, NÉ?? Toš idem dál né??

4 21.STOLETÍ Od 1. ledna 2002 zavedla země euro, které nahradilo předchozí španělskou pessetu. Španělská ekonomika v té době rychle rostla zejména následkem stavebního boomu; to však skončilo s ekonomickou krizí v roku 2008… Ještě jeden slaid

5 Zajímavosti….. Ve Španělsku jsou nejoblíbenější fotbalové týmy světa, jako je například Real Madrid CF nebo FC Barcelona a to jsou i moje nejoblíbenější týmy. A to je vše nevážení.Čus ubrus!!! ubrus!

6 Vypracoval :Pavel Tomeček
Čerpal jsem z dík za pozornost!!


Stáhnout ppt "ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou."

Podobné prezentace


Reklamy Google