Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8"— Transkript prezentace:

1

2 ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8
ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8. ROČNÍKU B) TÉMA : VODSTVO EVROPY C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU : Žáci se seznámí s evropským vodstvem. D) POMŮCKY : pracovní list, školní atlas světa , učebnice zeměpis 1.díl Evropa, psací potřeby E) KLÍČOVÁ SLOVA : Rýn, Loreley, průplav Rýn-Mohan-Dunaj, kanál Marnarin, Dunaj, údolí Altmühltal, Bodamské jezero . F) PILOTÁŽ: pomocí školního atlasu (str ) žáci vyhledávali a na nástěnné mapě Evropy ukazovali prezentované pojmy.

3 VODSTVO EVROPY

4 RÝN DÉLKA TOKU 1230km Vzniká ve švýcarských Alpách, soutokem Předního (Vorderrhein) a Zadního Rýnu (Hinterrhein). Přední Rýn odtéká z jezera Tuma, Zadní Rýn pramení u ledovce Paradies.

5

6 Lodní doprava na Rýnu

7 Loreley je skála na východním břehu Rýna v pohoří Taunus u Sankt Goarshausenu v německém spolkové zemi Porýní-Falc. Je to nejužší místo Rýna mezi hranicí Švýcarska a ústím.

8 Průplav Rýn-Mohan-Dunaj spojuje řeky Mohan a Dunaj od Bamberku přes Norimberk až do Kelheimu. Tato splavná vodní cesta spojuje Severní moře s Černým mořem.

9 Kanál Marnarin

10 Pramen Dunaje Délka 2 857 km (s Bregem 2 888km) Potok Breg na hoře Brend ve Schwarzwaldu

11 Dunaj v Passau

12 Údolí Altmühltal

13 Volha je nejdelší a nejvodnější řeka Evropy. Délka 3534 km
Volha je nejdelší a nejvodnější řeka Evropy. Délka 3534 km. Na Volze bylo vybudováno několik velkých přehrad a plavební kanály ji spojují s Baltským, Bílým, Azovským i Černým mořem.

14 Volha v Jaroslavi

15 Bodamské jezero PŘÍSTAV V KONSTANZ

16 ZDROJ INFORMACÍ: Vložil uživatel HUnster.  , 09:29[cit ]. Soubor:Rhein-Karte.png. Dostupné z WWW: Foto autor Vložil uživatel Jailbird.  , 18:53[cit ]. Soubor:Main-Donau-Kanal-Karte.jpg. Dostupné z WWW: Vložil uživatel King.  00:43, 18. Aug. 2005[cit ]. Datei:Loreley mit tal von linker rheinseite.jpg.Dostupné z WWW: Vložil uživatel Ryj.  , 08:13[cit ]. Soubor:Pramen Dunaje.jpg. Dostupné z WWW: Vložil uživatel Aconcagua.  , 18:02[cit ]. Soubor:Passau Altstadt 1.jpg.Dostupné z WWW: <

17 Foto autor Vložil uživatel Kmusser.  , 17:06 [cit ]. Soubor:Volgarivermap.png.Dostupné z WWW: < > Vložil uživatel Denniss.  , 23:25[cit ]. Soubor:Russia River Volga.jpg. Dostupné z WWW: ŠKOLNÍ ATLAS SVĚTA. Vydala Kartografie Praha, a.s ISBN Strana


Stáhnout ppt "ANOTACE a) PRÁCE JE URČENA PRO ŽÁKY 8"

Podobné prezentace


Reklamy Google