Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/34.0963 Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_ S3_16 Popis výukového materiálu Název:Samostatná odborná práce – úvod, příprava Autor:Ing. Nikolaj Nikolov Datum:9. 11. 2013 Obor:65-51-H/01 Kuchař, číšník Ročník:3. ročník Předmět:ICT Anotace výukového materiálu 1. Materiál je určen pro výuku předmětu IKT a je v souladu s ŠVP. 2. Materiál je prezentován žákům prostřednictvím dataprojektoru na učebně IKT s výkladem včetně názorných ukázek Cíl:1. Žák se seznámí s obsahem Samostatné odborné práce 2. Žák si připraví výchozí soubor ve Wordu

2 Náležitosti a jednotná formální úprava SOP SOP je nutno odevzdat ve stanoveném termínu 2 vyhotovení (1. výtisk bude vrácen autorovi, 2. výtisk pro archivaci) Tisk v souvislé kvalitě, bílý papír Jednotná vazba – průhledná přední fólie, zadní tužší papír nebo fólie a nasunovací hřbet. (Kuchaři budou mít hřbety modré a číšníci červené)

3 ROZSAH vychází ze zadané osnovy, každý úkol bude zpracován na samostatném listu ve formátu A4 na výšku (minimum je 12 listů - očíslovaných). Titulní list, prohlášení, osnova a použité zdroje se nezapočítávají do rozsahu vlastní odborné práce. OBRÁZKY A GRAFY vlastní práce může obsahovat obrázky, grafy, tabulky, které musí být očíslovány a mít svůj název. Umístit jako přílohy. Přílohy se nepočítají do rozsahu práce.

4 VZHLED STRÁNKY Okraje:2,5 cm (horní, spodní, pravý okraj) 3 cm (levý okraj, počítá se rezerva na vazbu) Řádkování:1,5 řádku Zarovnání textu:je povoleno do bloku PÍSMO Font:Arial, Times New Roman (pouze 1 zvolený v celém textu) Velikost textu:nadpis 14b tučně, vlastní text 12b Titulní list:doporučeno psát „kapitálkami“ (všechna VELKÁ PÍSMENA) ČÍSLOVÁNÍ STRÁNEK Stránky se číslují od první stránky (od úvodu) odborné práce. Číslo stránky umístěte uprostřed. U titulní strany, prohlášení, obsahu – osnovy a použitých zdrojů čísla nezobrazujte.

5 Zadání úkolů 1.Otevřete nový dokument ve Wordu a nastavte okraje dokumentu dle zadání 2.Upravte v rámci dokumentu dva styly písma pro Nadpis a Normální text dle zadání (font, velikost, řádkování) 3. Práci uložte do souboru sop.docx

6 Řešení úkolů 1. Otevřete nový dokument ve Wordu a nastavte okraje dokumentu dle zadání 1.Otevřete Word 2.Vyberte „Prázdný dokument“ v šablonách 3.Záložka Rozložení stránky > Okraje > Vlastní Okraje 4.Nastavte okraje dle následujícího obrázku: Okraje

7 Řešení úkolů 2. Upravte v rámci dokumentu dva styly písma pro Nadpis a Normální text dle zadání (font, velikost, řádkování) 1.V otevřeném dokumentu klikněte na záložku „Domů“ 2.Klikněte pravím tlačítkem na styl Normální (pro úpravu hlavního fontu) 3.Vyberte položku v menu Změnit 4.V následujícím okně upravte font, velikost a řádkování (viz obrázek) Font a velikost Řádkování Pro kontrolu: 5.Stejný postup opakujte i u nadpisu (např. styl Nadpis 1)


Stáhnout ppt "Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_."

Podobné prezentace


Reklamy Google