Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: PhDr. BLAŽENA DACEROVÁ, 2011 – 11 – 13 NÁZEV: VY_12_INOVACE_11_ZIMA TÉMA: KDE ZŮSTAL.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: PhDr. BLAŽENA DACEROVÁ, 2011 – 11 – 13 NÁZEV: VY_12_INOVACE_11_ZIMA TÉMA: KDE ZŮSTAL."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: PhDr. BLAŽENA DACEROVÁ, 2011 – 11 – 13 NÁZEV: VY_12_INOVACE_11_ZIMA TÉMA: KDE ZŮSTAL MEDVÍDEK BOBÍK ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.0640 ANOTACE: MATERIÁL JE URČEN PRO 3.TŘÍDU, SLOUŽÍ JAKO PODKLAD K PROCVIČOVÁNÍ ČTENÍ S POROZUMĚNÍM.

2 1. Pozorně a hlasitě si přečtěte část příběhu. Ema a její plyšový medvídek Bobík se dívají z okna, jak venku chumelí. „Koukni, to je krása. Ten sníh je přesně tak bílý jako ty,“ povídá Ema. Večer je všechno bílé. Ulice, zahrady, střechy. Ema spí. Ale medvídek Bobík nemůže usnout. Říká si: „I když jsem plyšový, jsem přece pravý lední medvěd. A lední medvědi žijí na sněhu. Musím ven!“ Úplně potichoučku vylezl z postýlky. Ale jak má otevřít dveře? A hele, pomůže mu žirafa. Medvídek Bobík otevře dveře, proplíží se obývákem, kuchyní a hop, už je venku dvířky pro kočku.

3 2. Odpovídejte na otázky. Kdo je Bobík? Co dělají Ema a Bobík? Co se venku děje? Co všechno je bílé? Jaký je Bobík medvěd? plyšový medvídekdívají se z oknachumelíulice, zahrady, střechypravý lední

4 3. Dokončete věty. Úplně potichu vylezl z A hele, pomůže mu A lední medvědi žijí na postýlky.žirafa.sněhu.

5 4. Vyhledejte větu s otazníkem (?) – větu tázací. Pak větu s vykřičníkem (!) – větu rozkazovací. Musím jít!Ale jak má otevřít dveře? Ema a její plyšový medvídek Bobík se dívají z okna, jak venku chumelí. „Koukni, to je krása. Ten sníh je přesně tak bílý jako ty,“ povídá Ema. Večer je všechno bílé. Ulice, zahrady, střechy. Ema spí. Ale medvídek Bobík nemůže usnout. Říká si: „I když jsem plyšový, jsem přece pravý medvěd. A lední medvědi žijí na sněhu. Musím ven!“lední Úplně potichoučku vylezl z postýlky. Ale jak má otevřít dveře? A hele, pomůže mu žirafa. Medvídek Bobík otevře dveře, proplíží se obývákem, kuchyní a hop, už je venku dvířky pro kočku.

6 5. Vysvětli, jaký rozdíl je mezi těmito medvědy. Žije v lese. Žije na sněhu.

7 Použité zdroje Corran, P., Sacré, M.-J.: Kde zůstal medvídek Bobík. Česká republika: Thovt s.r.o.2005. ISBN 80-903653-5-3. [cit. 2011-11-13] http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:AchenseeWinter06.JPG [cit. 2011-11-13] http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ursus_maritinus.jpg [cit. 2011-11-13] http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ursus_maritimus,_ZOO_P raha_668.jpg


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: PhDr. BLAŽENA DACEROVÁ, 2011 – 11 – 13 NÁZEV: VY_12_INOVACE_11_ZIMA TÉMA: KDE ZŮSTAL."

Podobné prezentace


Reklamy Google