Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová."— Transkript prezentace:

1 Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová slova: Věta, pořadí vět Jméno autora: Mgr. Olga Žalmanová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2743 Anotace: Materiál je určen k opakování učiva o větě – správný slovosled vět, co musí obsahovat věta, pořadí vět v příběhu, atd. Nejprve tvoří žáci věty z daných slov. Pak tvoří věty podle obrázků. Na závěr sestaví věty ve správném pořadí. Vzniklý příběh přečtou. INOVACE: rozvoj čtenářské dovednosti interaktivní formou Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu EU Peníze školám

2 Ze slov utvoř věty. Věty napiš do sešitu. stromech Opice po skákala vesele okolo Medvídě mámy běhalo své pobavili se k Cestou u medvědům jsme opiček pokladně Koupili v jsme vstupenky si mne vyfotil u Tatínek žiraf výběhu

3 K obrázkům utvoř věty.

4 Seřaď věty správně za sebou, aby měl příběh smysl. Včera jsme byli s rodiči v ZOO. Nejprve jsme se šli podívat na lvy. Pak jsme šli okolo opiček. Běhají okolo cesty, která vede k medvědům. Otočila jsem se na maminku a opice mi vzala lízátko. Nechtěla mi je vrátit. Zasmáli jsme se tomu a šli dál. Když jsme prošli celou zahradu, byl večer. Plni zážitků jsme se vrátili domů.

5 v Zdroje http://microsoft. com obrázky z klipartu


Stáhnout ppt "Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, 331 62 Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM02 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová."

Podobné prezentace


Reklamy Google