Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického."— Transkript prezentace:

1 OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 po technické stránce je nenáročná a tvoří část povinností letušek; rozsah poskytovaných služeb je dán ekonomickými možnostmi poskytovatele služeb a délkou letu.

3 VYBAVENÍ LETADEL je jednoduché, cestující sedí na svých místech a prostor ke konzumaci si vytvářejí sklopením desek umístěných na opěradlech; pokrmy se připravují v letištních základnách a do letadel se přepravují v kontejnerech; nápoje se podávají většinou lahvové, teplé se připravují instantní na palubě letadla; k nabídce se používají buď plata nebo vozíky.

4 SORTIMENT bonbony, sendviče, trvanlivé pečivo, čokoláda, žvýkačky, cigarety v minibalení, studené nápoje, káva, čaj; lihoviny pouze na objednávku a hotově placené.

5 SERVIS Hlavní jídla – na tvarovaných platech, celé menu je založeno na různě velkých miskách, k dispozici jsou odpovídající příbory a jednoporcové dochucovací prostředky. Používají se víceporcové vozíky. Nápoje – podávají se z plat nebo vozíků, zpravidla po sklízení plata s inventářem (jednoobrátkový inventář).

6 MEZI POVINNOSTI LETUŠEK DÁLE PATŘÍ vítání a usazování cestujících; péče o děti, staré a nemocné, péče o členy posádky; poskytnutí první pomoci; pomoc při nevolnostech; znalost cizích jazyků.

7 SOU Horky – učebnice. [online][cit. 2013-10-21]. Dostupné z: http://www.souhorky.cz/ftp/ucebnice/uvod.htm

8 Opakovací test k tématu: Obsluha v dopravních prostředcích Na vypracování zadaných otázek máte 10 minut.

9 Začněte prosím pracovat: 1) Co ovlivňuje poskytované služby na palubách letadel? 2) Co se zpravidla na palubách podává jako hlavní chod?


Stáhnout ppt "OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH Obsluha v letadlech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné z Metodického."

Podobné prezentace


Reklamy Google