Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Pravidelné setkání obcí svozové oblasti firmy REMIT s.r.o. v systému EKO-KOM a.s Expozice času Šternberk , 9.00 hod.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Pravidelné setkání obcí svozové oblasti firmy REMIT s.r.o. v systému EKO-KOM a.s Expozice času Šternberk , 9.00 hod."— Transkript prezentace:

1 Pravidelné setkání obcí svozové oblasti firmy REMIT s.r.o. v systému EKO-KOM a.s. 2010 Expozice času Šternberk 23.3.2011, 9.00 hod.

2

3

4 Porovnání množství tříděného odpadu na občana za rok 2009 a 2010

5

6 Vyhodnocení % vytřídění za rok 2009 a 2010

7

8

9 Shrnutí poznatků Životní prostředí není aktuálním problémem občanů Odpady nejsou hlavním problémem životního prostředí Systém místních poplatků za nakládání s odpady v obcích znamená stabilizaci, ale ne progresi v třídění odpadů Odpady se musí „zatraktivnit“, to znamená čistá separační místa, nové nádoby, čistota okolí Není nepřímá úměra mezi procentem vytřídění a výší místního poplatku – chybí motivace občanů k třídění Častá změna sazby DPH u odpadů na obcích a zvyšující se základní poplatek na skládkách, znamenají vyšší náklady obcí na nakládání s odpady bez kvalitativního a kvantitativního zlepšení systému


Stáhnout ppt "Pravidelné setkání obcí svozové oblasti firmy REMIT s.r.o. v systému EKO-KOM a.s Expozice času Šternberk , 9.00 hod."

Podobné prezentace


Reklamy Google