Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3."— Transkript prezentace:

1

2  Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: 26.4. – 24.5. 2014  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3. ročníků  Pracovní pozice:  2 místa na městské radnici  1 místo ve firmě Rotenburger Werke  3 místa v domově důchodců

3 Na praxi jsem se přihlásila z důvodů :  zájem o studium německého jazyka  zlepšení se v německém jazyce  poznání nových lidí, kultury, stylu práce  zvědavost, touha zkusit něco nového Obavy:  praxe v cizím prostředí, dlouhá doba  nedorozumění se s lidmi  špatné zapadnutí do kolektivu

4 Jazyková animace  Intenzivní 2denní kurz, který nás měl připravit na různé situace v Německu.  Učení se zábavnou formou!  Čas jsme trávili nejen ve škole ale i venku.  Kurz sloužil nejen k rozmluvení se, ale i k naučení se nové slovní zásoby. Témata, která jsme probírali: Těžká pracovní a životní situace Telefonování s klientem Kultura Rodina Domácí práce Škola Budoucnost Novou slovní zásobu jsme načerpali: z oblasti kanceláře z oblasti počítačů všeobecná slovíčka např. ohledně bydlení… Zažili jsme při tom mnoho legrace. Já osobně jsem za tento kurz velice ráda, neboť získané znalosti z tohoto kurzu se nám na praxi velice hodily.

5

6

7 Rotenburg  Město ležící v Dolním Sasku  22 000 obyvatel  40 km od města Brémy  protéká zde řeka Wümme

8 Rathaus Rotenburg  administrativní práce  každý pracovní den 4-6h  různá oddělení (např. oddělení ztrát a nálezů, dopravy, ochrana veřejného pořádku, Stadtkasse, Infobüro, oddělení daní, personální oddělení…..)  Náplní mé práce bylo např. : práce s počítačem, třídění a zakládání spisů, třídění pošty, kopírování, skartování, ale i práce v terénu např. měření anemometrem, kontrolování pořádku (např. jestli auta správně parkují), měření parkovacích míst pro nové parkoviště, udělování pokut,….

9

10

11

12

13

14

15 Dům byl prostorný, dostatečně vybavený. Nic nám tam nechybělo.. Dům se skládal ze 4 pokojů.

16  Výlety po okolí  Oslavy narozenin  Nákupy  Sportovní aktivity

17

18

19 Brémy

20 Brémy

21 Hamburg

22

23

24  Nejprve strach z neznáma  Ale poté poznání nových, milých lidí v práci  Skvělý kolektiv  Výborný způsob dopravy  Zlepšení německého jazyka  Poznání nových věcí, německé kultury, práce, památek  Spousta výletů Brunclíková Lenka, A3C


Stáhnout ppt " Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3."

Podobné prezentace


Reklamy Google