Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu."— Transkript prezentace:

1 Portsmouth 2015 František Novotný

2 Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu Následný pohovor před komisí Pokud jste úspěšně prošli pohovorem, mohli jste se začít připravovat na jazykové přípravě, kterou pořádala škola a která vrcholila na třídenním intenzivním kurzu v Mísečkách.

3 Jazyková příprava Jazyková příprava měla dvě hlavní části: Příprava ve škole, která se konala každé úterý ráno. Na této přípravě jsme se snažili rozšířit slovní zásobu a naučit se fráze, které se běžně užívají v administrativě. Celková dotace byla 32 hodin výuky Intenzivní jazykový kurz v Mísečkách, který pořádala škola a na kterém jsme doladili poslední detaily a možnosti komunikace. Součástí kurzu byl také team- building.

4 Praxe Doprava: Cestovali jsem letadlem. Letěli jsme do Londýna (Gatwick) a poté jeli vlakem do Portsmouth, kde nás vyzvedl taxík a odvezl do host-family. Po Portsmouth jsme se dopravovali za pomoci MHD. Ubytování: Bydleli jsme v místních rodinách, které nám poskytovali snídaně a večeře.

5 Volný čas Ve volném čase jsme jezdili společně na výlety do okolních měst. O víkendech jsme vyrazili trochu dál a navštívili například Londýn, Brighton nebo Isle of Wight.

6 Pracovní pozice Pracoval jsem ve firmě Your Move. Je to realitní kancelář, pod jejíž působnost spadá oblast Portsmouth. Náplní mé práce bylo sledování konkurenčních realitních kanceláří a zjišťování informací o nemovitostech na trhu. Dále jsem také asistoval realitním makléřům při prodeji nemovitostí nebo jejich ohodnocování. Současně s vykonávanou prací jsem si musel vést pracovní deník, ve kterém jsem stručně popisoval každý pracovní den a slovník, který obsahoval nejčastěji používaná slovíčka a fráze.

7 Dokumenty Europass Nejdůležitější a nejvýznamnější dokument, který jsme mohli získat po splnění odborné praxe v Anglii. Existuje česká a anglická verze, která se dá použít při žádosti o práci, jako doložení praxe. Závěrečná zpráva V tomto dokumentu jsem hodnotili samotnou praxi, ale také podporu přijímací i vysílací organizace. Dále jsme popisovali svoje zkušenosti a nové znalosti, které jsme získali během praxe Potvrzení o praxi K potvrzení praxe nám slouží certifikát, který jsme obdrželi v kanceláří IBD při závěrečné ceremonii.

8 Financování Celý projekt financovala Evropská unie prostřednictvím programu Erasmus+. Grant zahrnoval finanční prostředky na ubytování, večeře a snídaně v hostitelských rodinách a dopravu. Díky grantu jsme neměli žádné vlastní náklady. Grant dále také pokryl veškeré ostatní aktivity. Studenti museli pouze po přijetí na praxi do Anglie složit vratnou zálohu na letenky.

9 Zhodnocení Celkově praxi hodnotím velmi kladně s pohledu získání nových zkušeností a nových obecných znalostí. Dále jsem také mohl převést teoretické znalosti na znalosti odborné. V neposlední řadě jsem se naučil řešit problémy pod tlakem a se značnou dávkou odpovědnosti a naučil jsem se komunikovat s cizími lidmi. Praxi hodnotím velmi kladně a definitivně předčila má očekávání. Potkal jsem mnoho přátel se kterými jsem si užil velké množství legrace a získal spoustu nových zážitků. Na závěr bych chtěl poděkovat škole za tuto jedinečnou příležitost.

10 London Bridge Isle of Wight London London Bridge Spinnaker Tower

11 Děkuji za pozornost František Novotný


Stáhnout ppt "Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu."

Podobné prezentace


Reklamy Google