Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005."— Transkript prezentace:

1 Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005

2 Worthing Studenti několika nižších ročníků našeho gymnázia podnikli se svými profesorkami týdenní studijní cestu za angličtinou, tentokrát do menšího přímořského letoviska na jihu Anglie (blízko Brightonu) - do Worthingu. Tvoří jej převážně řadové domky a velké pláže se zábavným molem. Město čítá přibližně sto tisíc obyvatel, ale i přesto působí jako město klidné. Překvapily mne jenom ranní dopravní zácpy po celém Worthingu, připomínající naši Prahu.

3 Bydlení Bydleli jsme v anglických rodinách po dvou. My jsme bydleli v takovém malém řadovém domku se sympatickou rodinou. Všiml jsem si, kolik špíny tam oproti našim běžným domácnostem mají, ale za těch sedm dní jsem si zvykl. Líbilo se mi, že celá rodina s námi komunikovala velmi dobře srozumitelnou angličtinou. Bylo znát, že si opatrováním studentů ze zahraničí často přivydělávají. Za ten strávený týden s nimi jsem si je oblíbil a musím říct, že jsem se naučil i lépe vyslovovat.

4 Škola a vyučování Samotná škola byla v areálu hned vedle kostela a připomínala spíš dvoupatrový rodinný dům. Vždyť se také skládala jenom ze tří, větších či menších, tříd. Byli jsme rozděleni do skupin. Každá skupina měla svého sympatického učitele. Dopolední vyučování obnášelo dvě školní hodiny, přičemž jedna školní hodina trvala devadesát minut. Byly odděleny dvacetiminutovou přestávkou. Učili jsme se stylem řešení otázek na dané téma, které jsme dostali od lektora, druhou hodinu jsme procvičovali běžně užívané fráze a gramatiku.

5 Denní program Každý den jsme vstávali tak kolem sedmé hodiny západoevropského času, tedy asi v osm hodin našeho času. Ve škole jsme měli být až v půl deváté, takže času na dopravu do areálu školy, která se často různila, jsme měli dost. Následovalo dopolední vyučování a po něm jsme jezdili autobusem s ostatními účastníky zájezdu po různých přírodních i nepřírodních památkách. Navštívili jsme třeba útesy Seven Sisters, Doverské pláže a válečné kryty, Canterbury Cathedral, Seslice v Brightonu, pašerácké jeskyně a Londýn. Večer jsme se vraceli domů, najedli se, popovídali s rodinou a šli spát.

6 Na závěr Myslím, že celý týden v Anglii mi dal daleko víc, než jsem čekal. Rozšířil jsem si své znalosti angličtiny, prohlédl jsem si krásnou jižní část Britských ostrovů, vyzkoušel jsem si anglický způsob života a okusil jsem nevyzpytatelnost anglického počasí. Jsem moc rád, že jsem si odtud odvezl skvělou zkušenost, a všem bych podobný pobyt s naší školou doporučoval.

7


Stáhnout ppt "Mýma očima Roman Lavička student kvarty školní studentský pobyt Anglie 2005."

Podobné prezentace


Reklamy Google