Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande."— Transkript prezentace:

1 Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande

2 Ve francii je asi 65 436 552 obyvatel Celková rozloha Francie je 543 965 km²

3 Kultura Francie hrála po celá staletí velmi důležitou roli jako kulturní centrum celé Evropy v čele s Paříží. Mnoho architektonických stylů západní civilizace vzniklo ve Francii; většina výtvarných stylů novověku se zrodila v pařížské umělecké komunitě.

4 Sport Nejpopulárnějším sportem ve Francii je fotbal. Dalšími populárními sporty ve Francii jsou ragby a cyklistika, ve Francii se každoročně pořádá světoznámá Tour de France.

5 Kuchyn ě Francouzská kuchyně je charakteristická svou velikou rozmanitostí. Šneci – jsou ve Francii tradiční pochoutkou, podávanou nejčastěji jako předkrm. Žabí stehýnka – dobře známá specialita francouzské kuchyně

6 Historie Nejvýznamnější stopy v dějinách Francie zanechaly vlivy Galů (což byla ta část Keltů, která se usadila ve Francii), Římanů a Franků, přičemž první dva na přelomu tisíciletí splynuly dohromady a třetí dal Francii jméno.

7 zajímavosti Oblast Francie byla osídlena již před 4500 lety. Už od té doby byla jednou z nejvýznamějších oblastí tehdejšího světa. Jak to mu bylo v minulosti je i teď. Francie je kolébkou turistického ruchu a módy. Můžeme zde najít mnoho pamětihodností. V roce 2008 byla Francie nejnaštěvovanějším místem Evropy a v roce 2009 se stala dokonce nejnaštěvovanějším místem celého světa.

8 D Ě kuji za pozornost Vypracovala : Natálie K ř enová Informace Č erpány z : www.wikipedie.cz


Stáhnout ppt "Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande."

Podobné prezentace


Reklamy Google