Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV.1517.1K.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV.1517.1K."— Transkript prezentace:

1 Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV.1517.1K Stupeň a typ vzděláváníStřední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblastChování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací oborPotraviny a výživa Vzdělávací okruhKoření opakování Druh učebního materiáluPrezentace, samostatná práce Cílová skupinaŽák, 15 - 19 let AnotacePrezentace seznamuje žáky s kořením– druhy koření, opakování Speciální vzdělávací potřeby- ano - Klíčová slova Koření – části rostlin, složení, druhy Datum28.5.2013 Potraviny a výživa – druhy koření - opakování

2 Koření opakování

3 Samostatný úkol Zařaď obrázky koření podle druhů a zapiš do sešitu.

4 Anýz Sladce kořeněná chuť podobná lékořici. http://cs.wikipedia.org/wiki/An%C3%BDz#mediaviewer/Soubor:Aniseed_p1160018.jpg

5 Paprika Prášek z dobře vyzrálých červených paprik – pozor na přepálení. http://cs.wikipedia.org/wiki/Paprika#mediaviewer/Soubor:Red_capsicum_and_cross_section.jpg

6 Fenykl Rostlina s příjemnou vůní pochází z jižní Evropy. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/65/Fennel_seed.jpg/800px-Fennel_seed.jpg

7 Kmín Kmín je jedním z nejstarších známých koření. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7a/K%C3%BCmmelsamen_f%C3%BCr_WP.jpg/800px- K%C3%BCmmelsamen_f%C3%BCr_WP.jpg

8 Pepř Suché plody tropické liány – pepřovníku. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/65/Pfeffer-Gew%C3%BCrz.jpg/1024px-Pfeffer-Gew%C3%BCrz.jpg

9 Nové koření Bobule pimentovníku, sklízejí se v nedozrálém stavu, sušením získají tmavý odstín, palčivá chuť. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a5/Pimenta_dioica_-_K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-239.jpg

10 Vanilka Polozralé tobolky vanilkovníku. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/40/Vanilla_planifolia_1.jpg

11 Hřebíček Nerozvinutá poupata hřebíčkovce kořenného. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/ClovesDried.jpg

12 Skořice Aromatická kůra skořicovníků. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/de/Cinnamomum_verum.jpg

13 Zázvor Štiplavá, pikantní chuť, příjemná vůně. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/Gingembre.jpg

14 Majoránka a Bazalka Majoránka zahradní. Bazalka. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d6/Orig anum_majorana.jpg/800px- http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/68/Ocimu m_tenuiflorum_Blanco2.257.jpg/220px- Ocimum_tenuiflorum_Blanco2.257.jpg

15 Použitá literatura Šebelová,Marie,: Potraviny a výživa,Parta,2000,ISBN 80-7320-010-4 Obrázky: http://cs.wikipedia.org http://www.google.cz/images/nav


Stáhnout ppt "Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Mgr. Věra Tupá Název šablonyVY 32. INOVACE PoV Název DUMuPoV.1517.1K."

Podobné prezentace


Reklamy Google