Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

1 LAMPIONY. 2 3 V našem průvodci najdete návod, jak vyrobit lampion krok za krokem. Zde si můžete stáhnout potřebné šablony:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "1 LAMPIONY. 2 3 V našem průvodci najdete návod, jak vyrobit lampion krok za krokem. Zde si můžete stáhnout potřebné šablony:"— Transkript prezentace:

1 1 LAMPIONY

2 2

3 3 V našem průvodci najdete návod, jak vyrobit lampion krok za krokem. Zde si můžete stáhnout potřebné šablony: www.amnesty.cz/maraton/materialywww.amnesty.cz/maraton/materialy

4 4 ` papír A4 barevnou tiskárnu (k vytištění šablon v souboru.pdf) nůžky (nebo nůž) lepidlo tužku tenkou lepenku dlouhé svíčky (nebo čajové svíčky, malé skleničky a izolepu) Ruční lampion: Krok 1: Podle svého výběru si vytiskněte šablonu pro lampion a jednu šablonu základu lampionu. Výroba lampionu s jedním konkrétním případem: Vytiskněte 2 kopie vybrané stránky ze Šablony pro lucernu s jedním případem v PDF. Výroba lampionu s více případy: vytiskněte 4 vybrané stránky ze Šablony pro lucernu s jedním případem v PDF. Co budete potřebovat:

5 5 Krok 2: Vystřihněte šablony. Krok 3: Pokud vyrábíte lucernu s jedním konkrétním případem, přeložte papír podle linky mezi obrázky. Krok 4: Ohněte bílé chlopně.

6 6 Krok 5: Postranní chlopně (na šabloně označené 1) namažte lepidlem a jejich slepením vytvořte kostku. Chlopně označené 2 dole na obrázku zatím neslepujte. Krok 6: Šablonu základny obkreslete na karton. Z kartonu vyřízněte čtverec. Krok 7: Tužkou udělejte značku do středu.

7 7 Krok 8: Na značku přiložte svíčku a obkreslete ji. Krok 10: Prostřihněte křížek (prostřihněte pouze dvě linky, nevystřihávejte kolečko). Vyzkoušejte, že do vzniklého otvoru se vejde svíčka. Svíčka by měla být velmi natěsno. Odstraňte svíčku. Krok 9: Do tohoto kroužku nakreslete křížek.

8 8 Krok 11: Základové chlopně (na šabloně označené 2) kostky přilepte ke kartonu. Křížek, který jste vystřihli, by měl být přesně ve středu. Krok 12: Umístěte svíčku zpět skrz otvor vystřihnutým křížkem – Váš lampion je hotov! Nezapomeňte: Nikdy nenechávejte svíčku bez dozoru Papírové lampiony jsou hořlavé a měly by se s nimi zacházet opatrně

9 9 Stolní lampion: Postupujte jako u ručního lampionu: udělejte kroky 1 až 6 a krok 11. Potom lepící páskou přilepte skleničku do středu kartonu. Na akci pak rozsviťte čajovou svíčku a dejte ji do skleničky. Nezapomeňte: Nikdy nenechávejte svíčku bez dozoru Papírové lampiony jsou hořlavé a měly by se s nimi zacházet opatrně

10 10 POZNÁMKY K POUŽÍVÁNÍ SVÍČEK Prosím přečtěte si poučení o zdraví a bezpečnosti na straně 28. Vyzkoušeli jsme tyto lampiony s dlouhými svíčkami, čajovými svíčkami a malými elektrickými lucerničkami. Dlouhé svíčky vydávají jasnější světlo než čajové. Elektrické lucerničky byly také jasné, ale s chladnějším světlem. Také můžete použít elektrické baterky nebo elektrické světýlko. Ať se rozhodnete pro cokoli, doporučujeme Vám lampion před akcí vyzkoušet a ujistit se, že má požadovaný efekt.


Stáhnout ppt "1 LAMPIONY. 2 3 V našem průvodci najdete návod, jak vyrobit lampion krok za krokem. Zde si můžete stáhnout potřebné šablony:"

Podobné prezentace


Reklamy Google