Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová myš, práce s myší pro 2.ročník ZŠ, vytvořeno : březen 2012 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2181 Anotace: Žáci se formou prezentace seznamují s funkcí a jednoduchým popisem počítačové myši. Seznamují se s pojmem klik, dvojklik. Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci.

2 Počítačová myš Myš je jako klávesnice vstupní zařízení počítače. Vstupem nejsou jednotlivá písmena, jako u klávesnice, ale udání polohy ukazatele myši.

3 Klasická počítačová myš (dvě tlačítka + kolečko) Většina myší má uprostřed také kolečko.

4 Spodní strana optické myši

5 Pohyb myši po podložce je v počítači převáděn na pohyb šipky na obrazovce.

6 Myš má obvykle dvě tlačítka – pravé a levé. Myš má obvykle dvě tlačítka – pravé a levé. Levé se používá častěji, slouží k běžné práci. Pravé tlačítko se používá méně, k vyvolání místní nabídky nebo nastavení.

7 Práci myši ukazuje na monitoru například symbol šipkynebo ruky

8 Klik myší Nejedná se o sportovní výkon, ale myš držíme v dlani, ukazováčkem jednou rychle zmáčkneme levé, nebo prostředníčkem pravé tlačítko myši.

9 Dvojklik myší Ukazováčkem dvakrát rychle za sebou zmáčkneme levé, nebo prostředníčkem pravé tlačítko myši.

10 Zopakuj si, z čeho se skládá počítač : 1. 1. základní jednotky = skříně počítače 2. 2. monitoru 3. 3. klávesnice 4. 4. myši Tyto části tvoří dohromady počítačovou sestavu.

11 K počítači můžeme připojit další přídavná zařízení, např: tiskárnu, skener, reproduktory, mikrofon, digitální fotoaparát nebo kameru. Stolní skener - snímá obrazovou předlohu do počítače

12 Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Dov%C3%A 1_my%C5%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Dov%C3%A 1_my%C5%A1 http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:P1120751.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Lasermouse.JPG http://cs.wikipedia.org/wiki/Kurzor http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Scanner.view.750pix.jpg


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_05_ Počítačová myš, práce s myší Téma: Počítačová."

Podobné prezentace


Reklamy Google