Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Těhotenství Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_14_Těhotenství Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Těhotenství Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_14_Těhotenství Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení."— Transkript prezentace:

1 Těhotenství Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_14_Těhotenství Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.

2 o Oplození – splynutí samčí a samičí pohlavní buňky nastává ve vejcovodu! o Oplozené vajíčko do týdne doputuje do dělohy a zde se zahnízdí o Po 9 měsíců trvá vývoj dítěte o Od 0 - 3 měsíců jde o embryo - zárodek o Od 4. – 9. měsíce mluvíme o plodu

3 o Těhotenství je zakončeno porodem o Má tři fáze o 1. doba porodní – stahy a pomalé posouvání plodu k východu z pohlavních cest o 2. doba porodní - porod dítěte o 3. doba porodní – vypuzení placenty

4

5 Antikoncepce o Zabraní početí a některá i přenosu pohl. chorob o 1.Bariérová - jako jediná! Chrání před pohl. chorobami o Kondom o 2.chemická - želé, gely o Spermicidní - spermie ničící o 3. hormonální - někdy závažné vedlejší účinky! např.: tromboza o Důležitá rodin. anamnéza o 4. chirurgická – sterilizace - nevratná!!!

6

7 o Vytvořeno jako DUM do předmětu přírodopis na ZŠ a MŠ 17.listopadu 1325, Mladá Boleslav pro 8.ročník základní školy. o Materiál slouží k doplnění učiva o lidském těle. o Materiál je vhodné prezentovat pomocí interaktivní tabule. o Materiál byl vytvořen a pilotován v II. pololetí školního roku 2011/2012.

8 Citace o Vlastní zdroje o http://www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Těhotenství Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_14_Těhotenství Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení."

Podobné prezentace


Reklamy Google