Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice."— Transkript prezentace:

1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z www.zspraslavice.cz Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice Autor: Mgr. Milan Urbášek Název DUM: VY_32_INOVACE_49 Název sady: Matematika pro 5. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2061 Anotace: Datum: Materiál je určen k úvodu do učiva Výpočet povrchu kvádru. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci. 12.2. 2013

2 mléko v krabici Vyjmenuj další předměty tvaru kvádru? cihla kostka másla krabice od stavebnice

3 Nakresli, jak budou vypadat řezy z cihly:

4 Dokresli tělesa a pojmenuj je: úkol

5 T atínek balí mamince dárek k narozeninám. Jedna hrana krabice má 15 cm, druhá 8 cm, třetí 4cm. Kolik cm 2 balícího papíru tatínek spotřebuje? Zvládneš vypočítat, kolik cm stuhy tatínek spotřebuje, aby byl dárek převázaný jako na obrázku?

6 Plavecký bazén ve tvaru kvádru se musí zevnitř polepit ochrannou fólií. Délka bazénu je 22 m, šířka 8 m a hloubka 3 m. Kolik m 2 fólie bude potřeba?

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z www.zspraslavice.cz Zdroje obrázků: - Galerie MS Office -Obrázky: (1)[cit. 2013-12-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:K%C3%A1men,_n%C5%AF%C 5%BEky, pap%C3%ADr.png?uselang=cs (2)[cit. 2013-12-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Gift-wraping.jpg?uselang=cs (3)[cit. 2013-12-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Thurles_milk.jpg?uselang=cshttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Thurles_milk.jpg?uselang=csˇ (4)[cit. 2013-12-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Brick.jpg (5) [cit. 2013-12-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lupack_Butter_250g_unsalted_ http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lupack_Butter_250g_unsalted_ UK_market.JPG


Stáhnout ppt "Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice."

Podobné prezentace


Reklamy Google