Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk."— Transkript prezentace:

1

2 Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk a jeho svět ZŠ praktická, 4. ročník

3 Anotace: Prezentace je zaměřena na učivo přírodovědy 4. ročníku, seznamuje žáky s různými druhy lesa, s významem lesů. Prezentace je osnovou pro výklad učitele. Jednotlivé snímky mohou sloužit jako předloha k zápisu do sešitu. Očekávaný výstup: uvést zástupce živočišné a rostlinné říše vyskytující se v nejbližším okolí. Klíčová slova: druhy lesů, jehličnaté stromy, listnaté stromy, význam lesa, sběr plodů, zvířata. Cílová skupina: žák základní školy praktické.

4 Druhy lesů  jehličnaté  listnaté  smíšené

5 Jehličnaté stromy  smrk  borovice  jedle  modřín / opadává /

6 Listnaté stromy  dub  buk  bříza  lípa

7 Význam lesa - odpočinek - zdravé ovzduší – plíce Země

8 - zdroj dřeva - velká zásoba vody - kořeny zpevňují půdu

9 - domov mnoha živočichů

10 - sběr plodů  ostružiny  maliny  jahody  borůvky  houby

11 Který jehličnatý strom nemůžeme mít doma na Vánoce?

12 Proč jsou pro nás lesy důležité?

13

14

15 Zdroj: http://office.microsoft.com/cs-cz/http://office.microsoft.com/cs-cz/ - klipart Fotografie: archiv autora (srnec, březový les)


Stáhnout ppt "Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk."

Podobné prezentace


Reklamy Google