Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektudum. Kapradiny 2.3 Název školy Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec 696 81 PředmětKvětinářství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektudum. Kapradiny 2.3 Název školy Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec 696 81 PředmětKvětinářství."— Transkript prezentace:

1

2 Číslo projektudum. Kapradiny 2.3 Název školy Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec 696 81 PředmětKvětinářství Tématický okruhKapradiny TémaHlavní druhy chladnomilných kapradin Ročník2. AutorMilan Polášek Datum tvorby19. 11. 2012 Anotace Žáci se seznámí s hlavními druhy chladnomilných kapradin a jejich speciálními požadavky, způsobem pěstování, rozmnožování a použití.

3 PTERIS cretica křídelnice - terestrické kapradiny vysoké 30 cm - trsy dlouze čárkovitých listů, zelené i pestrolisté (mnoho odrůd) - pěstování i množení snadnější než u Nephrolepis - pěstujeme jako hrnkové i k řezu - v zimě zelenolisté pod 10°C, (i 3°C) pestrolisté do 15°C - polostinná místa, zelenolisté i stinná - množíme výtrusy - vysoká vzdušná vlhkost nebo dělením trsů.

4 RUMOHRA adiantiformis rumora - statná a odolná, až 1 m vysoká kapradina z Austrálie - trsy listů s několikanásobně dělenými úkrojky s dlouhými řapíky - v mládí světlezelené, vyzrálé tmavě až hnědozelené - chladnomilná, snáší i teploty pod 0°C - významná především pro řez listů; dlouho vydrží - množení výtrusy, výběžky, částmi oddenku, dělením i meristémy.

5 CYRTOMIUM f alcatum - velmi odolné; snášejí i teploty pod 0°C, velmi stinná místa, nižší vzdušnou vlhkost - terestrické kapradiny mírného až subtropického pásma - množí se výtrusy nebo dělením rostlin. - snesou i lehké vyschnutí substrátu srpovice - tuhé, lesklé, kožovité listy

6 - malá epifytická kapradina z Austrálie s jemně zpeřenými listy DAVALLIA - velmi dekorativní - světlá až polostinná místa bez přímého slunce - v létě 20°C, v zimě 10°C - co nejvyšší vzdušná vlhkost - oddenek nepřekrývat zeminou, substrát vzdušný jako pro orchideje zaječí tlapka - množení dělením oddenků nebo jejich řízky

7 Dalším velmi impozantním, nádherným, ale také velmi drahým druhem je stromové kapradiny pro velké interiéry nebo zimní zahrady - stromová kapradina Dicksonia antarctica

8 Tím končí přehled kapradin, které patří především do čeledi POLYPODIACEAE tj. osladičovité

9 ZDROJ vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Číslo projektudum. Kapradiny 2.3 Název školy Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec 696 81 PředmětKvětinářství."

Podobné prezentace


Reklamy Google