Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií."— Transkript prezentace:

1 Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií

2 Název: Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce. Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií. Autorka: Zuzana Klímová Vaňková Vydala Charita Česká republika, Praha 2010 Materiál vznikl v rámci projektu Prohloubení povědomí a rozvojových otázkách mezi učiteli a žáky 2.stupně na základních školách v ČR. Projekt byl podpořen z prostředků Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR.

3  Manuál je jedním z výstupů projektu Prohloubení povědomí o rozvojových otázkách mezi učiteli a žáky 2. stupně na ZŠ v ČR.  Pokud se učitel rozhodne toto téma do výuky zařadit, tento manuál by mu měl pomoci s přípravou.

4  Celý text je tematicky členěn a teoretická část slouží především jako podklad pro učitele.  Je vždy doplněna o aktivity, které jsou podrobně popsány. Ty je možné použít v různých předmětech a uzpůsobit věku dětí.  Tento manuál slouží spíše jako inspirace pro učitele. Jeho cílem není postihnout širokou problematiku humanitární pomoci.

5 1. Globální rozvojové vzdělávání a RVP 2. Metody – popis 3. Humanitární pomoc  Aktivita 1: Aktuální humanitární katastrofy  Aktivita 2: Den humanitárního pracovníka na Haiti  Aktivita 3: Aceh 4. Rozvojová spolupráce  Aktivita 4: Rozvojové cíle tisíciletí  Aktivita 5: Koláž  Aktivita 6: Pojmy  Aktivita 7: Nakresli mapu světa  Aktivita 8: Den rozvojové pracovnice v Čečně  Aktivita 9: Vesnice v Indii  Aktivita 10: Co říkají čísla  Aktivita 11: Pexeso  Aktivita 12: Můj den  Aktivita 13: Co si myslí děti v Ugandě  Aktivita 14: Děti ve světě

6 5. Zahraniční rozvojová spolupráce České republiky  Aktivita 15: Co je na fotce?  Aktivita 16: Anketa

7  Každá aktivita obsahuje: 1. Cíl 2. Vzdělávací obor/Průřezové témat 3. Podklady/pomůcky 4. Popis aktivity 5. Varianty 6. Navazující aktivity + Doplňující informace

8  Nabízíme školení na téma Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce pro učitele žáků ZŠ či nižších ročníků víceletých gymnázií ve věku 11 – 15.  Cílem školení je seznámit učitele s otázkami humanitární pomoci a rozvojové spolupráce a představit nové metodické materiály s ukázkami různých aktivit využitelných ve výuce.  Školení je vhodné pro učitele českého jazyka, občanské nauky, zeměpisu, dějepisu, přírodopisu, výtvarné výchovy či cizího jazyka.  V nabídce máme také speciální školení učitelů na téma Humanitární a rozvojová spolupráce v hodinách zeměpisu a matematiky.  Školení probíhají několikrát do roka v různých regionech České republiky. Po dohodě jsme schopni zajistit i školení pro celý učitelský sbor přímo na Vaší škole.  ŠKOLENÍ JE PRO VŠECHNY ÚČASTNÍKY ZDARMA.

9  Charita Česká republika www.charita.czwww.charita.cz  Humanitární pomoc a rozvojová spolupráce Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií


Stáhnout ppt "Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií."

Podobné prezentace


Reklamy Google