Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Past simple and past continuous. Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v určité době, používáme minulý čas Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Past simple and past continuous. Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v určité době, používáme minulý čas Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v."— Transkript prezentace:

1 Past simple and past continuous

2 Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v určité době, používáme minulý čas Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v určité době, používáme minulý čas průběhový: She was shaking with fear when she saw lion. When lion realised I was looking at it, it jumped from the tree.

3 Past simple and past continuous Jestliže hovoříme o dvou či více minulých dějích, událostech, které probíhaly ve stejný čas v minulosti, použijeme past continuous pro všechny: was playing was sitting was doing Natalia was playing with her son, Simon was sitting on the swimming pool while I was doing barbecue.

4 Past simple and past continuous Pokud hovoříme o dvou či více úplně ukončených dějích v minulosti, které následovaly posloupně za sebou, použijeme minulý čas prostý: visited met took When I visited Kruger National Park I met a lot of animals and I took many photos of them.

5 Past simple and past continuous Když hovoříme o stálé, nebo dlouho trvající situaci v minulosti, použijeme raději minulý čas prostý než průběhový: played When I was a child I played with my grandmother.(not I was playing...) worked He worked hard all his life.( not working..)

6 Past simple and past continuous ● Použitá literatura: ● Oxford practice Grammar, N. Coe, Oxford University press, 2008

7 Past simple and past continuous Pokud hovoříme o opakovaných dějích a situacích, raději použijeme minulý čas prostý: visited We visited Zimbabwe three times last year. (not we were visiting..) went I went past her house every day.( not I was going..)

8 Jestli chceme vyjádřit, že nějaká akce v minulosti probíhala pouze v limitovaném čase, použijeme minulý čas průběhový. When my friend was sick, we her twice a day. When my friend was sick, we were visiting her twice a day. To get fit for the race, I to the sports centre every day. To get fit for the race, I was going to the sports centre every day.


Stáhnout ppt "Past simple and past continuous. Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v určité době, používáme minulý čas Pokud hovoříme o situaci v minulém čase v."

Podobné prezentace


Reklamy Google