Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Minulý pr ů b ě hový č as PAST CONTINUOUS. JAK SE TVOŘÍ? + sloveso to be v minulém č ase p ř ítomné p ř í č estí daného slovesa I was You were She,he,it.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Minulý pr ů b ě hový č as PAST CONTINUOUS. JAK SE TVOŘÍ? + sloveso to be v minulém č ase p ř ítomné p ř í č estí daného slovesa I was You were She,he,it."— Transkript prezentace:

1 Minulý pr ů b ě hový č as PAST CONTINUOUS

2 JAK SE TVOŘÍ? + sloveso to be v minulém č ase p ř ítomné p ř í č estí daného slovesa I was You were She,he,it was We were They were TEDY: playing cards. dancing. walking home. watching TV. sitting. +

3 NEGATIVE (ZÁPOR) Nespal jsem v dev ě t hodin. I wasn´t sleeping at nine o´clock. Nedívali jsme se v č era ve č er na televizi. We weren´t watching TV last night. Mark nehrál v č era v šest hodil fotbal. Mark wasn´t playing football yesterday at six o´clock.

4 QUESTION (OTÁZKA) + SHORT ANSWERS (KRÁTKÉ ODPOVĚDI) Was Mark playing football yesterday? Yes,he was.No,he wasn´t. Were the boys playing football yesterday? Yes,they were. No,they weren´t.

5 POUŽITÍ PAST CONTINUOUS Tento minulý č as vyjad ř uje,že n ě kdo byl v ur č itém okamžiku v minulosti uprost ř ed n ě jakého d ě je nebo situace. Tento minulý č as se č asto používá v kombinaci s minulým prostým č asem (past simple). Spole č n ě pak popisují situaci,kdy jeden d ě j probíhá – trvá delší dobu (minulý č as pr ů b ě hový) a do n ě j vstoupí kratší d ě j (minulý č as prostý). David mi zavolal v č era,když jsem se díval na televizi. David phoned me yesterday when I was watching TV.


Stáhnout ppt "Minulý pr ů b ě hový č as PAST CONTINUOUS. JAK SE TVOŘÍ? + sloveso to be v minulém č ase p ř ítomné p ř í č estí daného slovesa I was You were She,he,it."

Podobné prezentace


Reklamy Google