Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět:Anglický jazyk Ročník:6.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět:Anglický jazyk Ročník:6."— Transkript prezentace:

1 Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět:Anglický jazyk Ročník:6. Téma:Minulý čas prostý-Past Simple (pravidelná slovesa) Autor:Mgr. Alena Staffová

2 Past Simple - Minulý čas prostý Minulý čas prostý vyjadřuje děj a situace  které se odehrály v určité době v minulosti  a které jsou nyní ukončeny Minulý čas tvoříme:... významové sloveso + koncovka -ED např: work + koncovka –ED worked play + koncovka –ED played stop + koncovka –ED stopped study + koncovka –ED studied

3 Kladná věta významové sloveso + ED  I worked at home yesterday. (work)  She played tennis on Friday. (play) Záporná věta DIDN´T + významové sloveso  I didn´t work at home yesterday. (work)  She didn´t play tennis on Friday. (play) Otázka DID + podmět + významové sloveso  Did you work at home yesterday? (work)  Did she play tennis on Friday? (play) Krátké odpovědi Yes, I did.  No, I didn´t. Yes, she did. No, she didn´t.

4 Doplň do vět následující slovesa - v minulosti clean, finish, happen, cook, visit, open, rain, play, start, stay, want 1.I …............ my teeth three times yesterday. 2.It was hot, so I …............ the window. 3.The film was long. It …............ at 7.00 and …............ at 10 o´clock. 4.When I was a child, I …............ to be a doctor. 5.The accident …............ last Sunday. 6.It´s a nice day today, but yesterday it …............ all day. 7.We …............ in a nice hotel. 8.They …............ tennis on Sunday. 9.She …............ her brother in Praque. 10.I …............ soup for lunch.

5 What did you do yesterday? Napiš podle pravdy kladné nebo záporné věty př:(play tennis) – I played tennis. / I didn´t play tennis. (watch TV) I watched TV. / I didn´t watch TV (work in the garden) I worked in the garden. / I didn´t work in the garden: (cook dinner for friends) I cooked dinner for friends. / I didn´t cooke dinner for friends. (visit grandmother) I visited my grandmother. / I didn´t visit my grandmother. (use a computer) I used a computer. / I didn´t use a computer. (open the window) I opened the window. / I didn´t open the window.

6 Dostupné z WWW:< https://sewiki.iai.uni- bonn.de/_media/teaching/lectures/se/2007ws/folien/uebung/ausr ufezeichen.gif Klipart


Stáhnout ppt "Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/02.0041 Předmět:Anglický jazyk Ročník:6."

Podobné prezentace


Reklamy Google