Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky T.3. Diagnostika vozidel T.3. Diagnostika vozidel Obor:Autoelektrikář Ročník:3. Vypracoval:Tomáš Dolina Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

3 Sériová diagnostika Sériová diagnostika umožňuje – na rozdíl od diagnostiky paralelní - přečíst paměť závad, vymazat ji, vyresetovat ŘJ do továrního nastavení, nastavovat jednotli- vé hodnoty, např. otáčky volnoběhu, škrtící klapku apod., umožňuje také provádět test akčních členů a snímačů.

4 Sériová diagnostika Pro tuto komunikaci se dneska používá sjednocená zásuvka OBD. Ne však vždy je 100% úspěšnost ve vyhledání závady touto diagnostikou, nepozná např. přerušený vodič a vyhodnotí ho jako vadnou součástku, potom je potřeba ještě provést měření paralelní diagnostikou.

5 Paralelní diagnostika Je měření fyzikálních veličin převedených na elektrické signály nejčastěji osciloskopem. Osciloskop nám umožňuje měřit napětí v závislosti na čase. Měření můžeme provádět na samotných snímačích nebo na konektorech řídících jednotek.

6 Zapojení osciloskopu a graf snímače

7 Program SUPER VAG - systém COMFORT VW

8

9

10

11

12 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 www.sps-ub.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google