Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky MEII-3.3 Měření na jednoduchém el. obvodu Obor:Mechanik Elektronik Ročník:2. Vypracoval:Josef Otrusiník Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

3

4 Úkol měření Základem měření je seznámit se s funkcí jednodu- chého elektronického obvodu, tj. dvoustupňového zesilovače s bipolárním tranzistorem. Úkolem měření je ověřit v praxi nastavení pracov- ních bodů tranzistorů a spotřeby zesilovače v klido - vém stavu. Téma předpokládá znalosti z teorie bip o-lárního tranzistoru. Tato úloha patří k základním.

5 Foto měření zesilovače

6 Postup měření ● Nejdříve zapojíme zesilovač na stabilizovaný zdroj stejnosměrného napětí. ● Po zapnutí měřícího přístroje a zvolení příslušného rozsahu voltmetru DC postupně měříme napětí na měřících bodech dle schématu. ● Po změření napětí přepneme do polohy mA DC a provedeme měření proudu zesilovače. ● Výsledek opět zapíšeme do tabulky. Napětí na elektrodách tranzistorů musí odpovídat všeobec- ným zásadám nastavení pracovního bodu tranzis-toru. ● Po změření následuje vyhodnocení naměřených hodnot.

7 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 www.sps-ub.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google